Nekoliko koncertnih preporuka za predstojeći vikend

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Uz nastupe grupa Lačni Franz, Majke, Boa, Karamela, DLM, Van Gogh, M.O.R.T. i dr. dinamičan vikend će biti u Zagrebu i Beogradu, a u Sarajevu i Banja Luci, pak, vrlo skroman

Zagrijavanje za vikend počinje u četvrtak, 23. marta, kada će odlični blues punk rock bend M.O.R.T. zasvirati u zagrebačkom Vintage Industrial Baru gdje će promovirati hvaljeni album “Tužna kocka”.

Iste večeri kultni slovenski bend Lačni Franz pod vodstvom Zorana Predina nastupa u Boogaloo klubu, a kao predgrupa će nastupiti Rezerve iz Makarske, pobjednici zadnjeg Karlovačko RockOffa.

Goran Bare

Petak. 24. 3.

Najzanimljiviji koncerti koji se ovog dana dešavaju diljem Hrvatske su: mjuzikl ”Cats” u zagrebačkoj Areni, Čuvari svirala u pulskom Rock Caffeu, Pavel u riječkom Pogonu kulture (ex-Stereo), Goran Bare u Vojarni u Križevcima, te Lačni Franz u Čakovcu, u Metalac Industrial Baru.

U Beogradu publici se nudi ‘Buđenje proljeća’ uz Decu loših muzičara (DLM) u Božidarcu, zatim legende punka Goblini u Mikser House klubu, a Sanu Garić i njen bend najavljuje Centar Urbane Kulture IMAGO, čime ovaj muzički kolektiv promovira novi singl “Ljubav je” i započinje ”Svet za nas” regionalnu turneju.

U Banja Luci, osim uobičajenih vikend svirki cover bendova po gradskim klubovima, izdvajaju se nastup grupe Tupas mene u Mac Tire Pubu, te program DJ dvojca Divolly & Markward u Fabrique.

Sarajevo ove večeri ima samo cover svirke, među kojima izdvajamo Opus u Underground Clubu.

Tupas mene

Subota, 25. 3.

Veliki obljetnički koncert zagrebačkog benda Boa u Tvornici kulture jedan je od posebnih događaja, a u tu kategoriju spada i koncert grupe Kawasaki 3p u Domu sportova – mala dvorana.

Pored toga, slavna beogradska hip hop grupa Bad Copy ima koncert u klubu Sax, talentirani kantautor NoA svira u klubu Roko i publici predstavlja najnoviji singl “Mi” za kojeg je nedavno snimio video spot, dok bend Mnogi Drugi nastupa na Štrossmayerovom trgu u sklopu Welcome Spring festivala.

Spomenimo još da zagrebački klub Kavez u subotu priređuje sajam ploča.

Karamela, rock grupa iz Kopra

Novi Marof, malo mjesto nadomak Varaždina, nudi ‘festivalski’ program: Atheist Rap + Within Destruction + Pigs Parlament + Shin, a onima kojima je Kopar dovoljno blizu preporučujemo da obavezno pogledaju legendarni slovenski bend Karamela koji će u Snack baru Žusterna predstaviti novi album “Brez strahu”, snimljen nakon čak 19 godina pauze.

Iz beogradske ponude izdvajamo nastup nove uzdanice srpske scene, Kezz (Tamara Ristić), koja koncert ima u Elektropioniru.

Sarajevo publici u subotu nudi rock spektakl, Van Gogh u Sarajevo City Centru, Neno Murić & Band, nastupaju u Colloseumu, Pochko & New Primitives su te večeri u Aquarius Vilsu, dok bend Sunday Stories nastupa u klubu Monument.

Sunday Stories