21. vijek Auto-moto

Redizajnirana Škoda Octavia predstavljena u Sarajevu

Škoda Octavia

Porsche d.o.o., generalni BiH uvoznik za Škodu, u Sarajevu je u, Škodinom salonu, predstavio novu redizajniranu Octaviu, sa poletnim cijenama od 30-ak hiljada KM.

Od 1959 godine do danas, Octavia je apsolutni bestseller marke Škoda, a u svijetu je prodato više od 5 miliona jedinica ovog modela. U BiH je apsolutni lider u svom segmentu i zanimljiv podatak je, da je svako dvanaesto registrovano vozilo u BiH Škoda Octavia (od 1996 do danas prodano je 13.000 vozila).

Nova Octavia ima potpuno nova, razdvojena dnevna svjetla, novi dizajn prednje maske i haube, a kombinacija sa novim svjetlima za maglu, čine ovaj model elegantnijim i „utegnutijim“.

Za bolji komfor i bolje upravljanje u zavojima zaslužna je proširena stražnja osovina i MultiLink, a po prvi put Octavia ima mogućnost prednjih svjetala u full led tehnologiji.

Škoda Octavia

Brojni asistenti povećavaju sigurnost modela kao npr. senzor mrtvog ugla, asistent za upravljanje prikolicom, adaptivni tempomat itd. Parkiranje vozila je znatno lakše uz sistem četiri kamere, koje omogućuju pregled okoline vozila za 360 stepeni na medija uređaju.

Zasloni medija uređaja su znatno povećani¸, dok nove stavke kao grijani upravljač i preklopivi stolići na prednjim naslonima daju duh luksuza i višeg segmenta.

Uz to, nova Octavia dolazi sa Škoda Connect sistemom, koji konstantno povezuje mobilne uređaje ili PC sa vozilom.

Paleta benzinskih agregata: 1.2 TSI (86KS), 1.4 TSI (150 KS/DSG), 2.0 TSI (230 KS/DSG), a dizelski su 1.6 TDI (90KS), 1.6 TDI (115 KS/DSG), 2.0 TDI (150 KS/DSG/4X4), 2.0 TDI (184 KS/DSG/4X4).

Nova Octavia dolazi u dvije izvedbe, Limo i Combi. Početna cijena modela sa benzinskim agregatom je 28.900 KM, a početna cijena modela sa dizel agregatom je 32.300 KM.

Ostavi komentar