Balkan Tube Fest

Balkan Tube Fest 2016 – zvijezde novog medija

21. vijek Internet

Već drugu godinu u Beogradu se realizira zanimljiva ideja u kojoj se anonimni ‘youtuberi’ izjednačavaju sa medijski poznatim i ekspomiranim zvijezdama.

Program pod naslovom Balkan Tube Fest održan je u Sava Centru, 1. i 2. oktobra/listopada i pred punim gledalištem predstavio je desetine junaka YouTube kanala iz zemalja našeg regiona. Među njima su bili autori blogova i vlogova, tinejdžeri koji snimaju Minecraft i druge popularne video igre te nastoje svoju publiku naučiti svim tajnama tog hobija, zatim autori raznih ideja za video klipove, kućne trikove i savjete ‘uradi sam’, modne savjetodavke, kolekcionare horor priča i smiješnih video klipova, recenzente raznih tema…

Svi su oni već zvijezde nove generacije i novih medija, no u ovoj priči organizatori festivala su pozvali fanove da glasaju za najbolju YouTube kanale i izaberu one koji će nastupiti u festivalskom programu.

U glasanju je sudjelovalo blizu 50.000 gledalaca i pratitelja YouTube kanala, koji su izabrali i najbolje od najboljih (vidi fotografiju).

Balkan Tube Fest