Golubanova usna harmonika obasjala Kuću izlazećeg sunca

Muzika - regija Show Time

Tomislav Goluban, hrvatski virtuoz usne harmonike, objavio je 11. studijski album koji je sniman u američkoj kolijevki bluesa i nazvan ”Memphis Light”.

Goluban od početka karijere surađuje s brojnim umjetnicima, osvaja nagrade i priznanja i uvodi razne inovacije, ali su njeni korijeni izvorni blues.

Zadnja dva ostvarenja je i uradio na američkim izvorištima. Poslije albuma ”Chicago Rambler”, kojeg je u januaru 2018. godine snimio u čikaškom studiju Joy Ride i s kojim je ostvario do sad najzapaženiji inozemni uspjeh (proglašen je petim najboljim albumom Chicago bluesa i među 100 najboljih blues albuma u svijetu u izboru Roots Music Reporta), novi 11. album Goluban je snimio u Memphisu i nazvao ”Memphis Light“.

Od 10 pjesama na izdanju, Goluban autorski potpisuje devet, a pridodana im je impresivna obrada klasika ”House of the Rising Sun”.  

Materijal su već pohvalili i američki kritičari: Tomislav Goluban shines a huge “Memphis Light” over the blues community with this powerful and well-crafted set!

Na autorovom Vou Tube kanalu možete vidjeti i čuti ljetošnji najavni singl albuma, ”Hayloft Blues“, ali smo kao još jednu ilustraciju moćnog i dobro urađenog seta odabrali zanimljivu interpretaciju ‘Kuće izlazećeg sunca’.

Fotografije: Ivica Bohorc Jerry