O nama

Historija

Glas.ba je rođen u septembru 2007. kao specijalizirani regionalni muzički portal, sa zavidnim ugledom koji je u narednim godinama stekao kod muzičara i diskografa. Poslije trogodišnje pauze, uglavnom zbog tehničkih razloga, portal je obnovljen u novom formatu početkom oktobra 2016. Sa modernim vizuelnim oblikovanjem, inovativnim rješenjima u prezentaciji internetskog medija i tematskim proširenjem na sve oblike umjetnosti, te segmente zabave, edukacije i kreativnosti, portal je publiku pronašao u cijelom regionu i među svim generacijama.

Uređivačka politika

Glas.ba pravovremeno i objektivno obavještava čitatelje o aktuelnostima u okviru svoje uređivačke politike, u kojoj su u potpunosti izostavljeni dnevno politikantstvo i senzacionalizam pridržavajući se najprofesionalnijih novinarskih standarda. Portal prvenstveno predstavlja stvaralačke/kreativne vrijednosti, ljude i događaje koji doprinose stvaranju zdrave, pozitivne i optimistične atmosfere u društvu. To uključuje potpunu nezavisnost redakcije i afirmiranje autentičnih, kritičkih i poticajnih stavova. Uz autorski rad članova redakcije i dopisnika-saradnika, portal proizvodi vlastiti sadržaj i pretplatom na servise novinskih i fotoagencija.

Posjećenost

Prema podacima Google Analyticsa, samo u prvom mjesecu izdavanja obnovljenog portala Glas.ba bilježi više hiljada jedinstvenih posjetitelja i više od 100.000 učitavanja stranica, što ga čini jednim od najbrže rastućih portala u BiH i regionu.

Društvene mreže

Glas.ba uporedo širi krug svojih čitatelja kroz mreže na Facebooku, Twiteru, kao i na vlastitom YouTube kanalu