sea-star-2017

Sea Star za devet sati prodao prvi kontigent od 5000 ulaznica

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Bez ijedne najave izvođača za narednu godinu, novi Exitov festival, Sea Star u Umagu, u rekordnom je roku prodao prvi paket ulaznica po promotivnoj cijeni, pa će organizator u znak zahvale za povjerenje pustiti još jedan ograničeni broj takvih karata.

U prvom ovogodišnjem izdanju, Sea Star je okupio je neka od najvećih svjetskih i regionalnih muzičkih imena, te u četiri dana okupio 50.000 posjetitelja.

Jučerašnja ekspresna prodaja prvog paketa od 5000 ulaznica pokazuje da publika vjeruje u jednako atraktivan program i za drugo izdanje, od 24. do 27. 5.2018. godine u laguni Stella Maris u Umagu.

”Samo najveći etablirani festivali poput Exita imaju takvu publiku i uživaju takav status da unaprijed, bez objavljenog programa, prodaju tako veliku količinu karata. Sretni smo što je Sea Star ostavio takav utisak, a mi ćemo se pobrinuti da on bude i još bolji u sljedećim godinama”, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač Exita.

Takva publika od organizatora zaslužuje bonus, pa će još jedan broj ulaznica s popustom od 60% biti ponuđen u online sistemima Ticketshop.hr i Entrio.

Podsjetimo da je Exit najavio još jedan, novi sestrinski festival, Jahorina84, od 15. do 18. marta 2018. na olimpijskoj Jahorini kod Sarajeva, za koji još nema najave ni izvođača ni prodaje ulaznica, ali ćemo i za ovaj slučaj vjerovati u program vrijedan velike pažnje.