Ispod čekića, Armin, Božo, Mia, Repetitor, Detour

Ispod čekića: Vrećo, Detour, Kojoti, Pavel, Sandro & Nina, Repetitor…

Muzika - regija Muzika BiH Show Time
Sandro i Nina Romić
Sandro i Nina Romić

Sandro Bastiančić & Nina Romić: Bajka

Pjesma ”Bajka” je nastupni autorski broj kojim Sandro Bastiančić (nekadašnji član sastava En Face) najavljuje svoj kantautorski debitantski album, a otpjevao ju je zajedno s kantautoricom Ninom Romić koja nije bila slučajan odabir.

Najava je to i njihovog zajedničkog nastupa na 65. izdanju Zagrebačkog festivala, čija direkcija je upravo objavila termin održavanja – 26. 1. 2018. u dvorani ”Kornati” uz direktni televizijski prijenos.

Sandro & Nina su među 22 sudionika ovog preporođenog festivala, koji je otvoren za autore i izvođače vrlo raznolikih stilova, među kojim su bendovi Adastra, Bang Bang, NoA, Fluentes te niz zanimljivih solista novije generacije.

Mia Dimšić i grupa Pavel: božićna izdanja

Prvog dana decembra Mia Dimšić je izbacila novi studijski album “Božićno jutro”, koji pored prepjeva i obrada poznatih božićnih i tradicionalnih pjesama, poput “I’ll Be Home for Christmas”, “Jingle Bell Rock”, “Winter Wonderland / Snježna ulica” i “Radujte se narodi”, donosi i dvije nove pjesme, “Cimet i čaj” (autori: Mia Dimšić i Vjekoslav Dimter) i “Božić bez tebe” (Vjekoslav Dimter i Damir Bačić).

Uobičajenoj produkciji božićnih izdanja u ovo vrijeme priključio se i sastav Pavel s pjesmom ”Svi moji Božići”. I Pavel se spremio za turneju – 7.12. Zagreb, 15.12. Zadar, 16.12. Dubrovnik, 23.12. Omiš, 27.12. Mali Lošinj i 28.12. Karlovac.

Repetitor: Ako te ikada

Poslije brojnih nastupa po regionu, Repetiror je za sredinu mjeseca najavio malu beogradsku klupsku turneju – tri koncerta, tri dana zaredom, na tri različite lokacije: 14. 12. u klubu Kvaka 22, sutradan u Elektropioniru i  16. 12. u Klubu Fest.

Odlično se u ovu priču uklopio njihov video spot “Ako te ikada” s aktuelnog albuma “Gde ćeš”, sniman u Okružnom zatvoru, gdje je grupa održala koncert za osuđenike zatvorenog odjela ovog beogradskog zatvora.

Sličnih projekata i u svijetu i kod nas već je bilo, ali ovaj ima vrlo zanimljivu prateću priču te neobične publike, zatvorenika.