Aver kamera

Hi-tech: tracking kamera vrhunskih perfomansi

21. vijek Tehnologija

Sve je teže pratiti tehnološke novitete na svjetskom tržištu i sve češće fasciniraju rješenja koja imaju profesionalne perfomanse, a nisu više basnoslovno skupa i nedostupna tzv. običnom korisniku.

U zadnjih par godina dronovi su postali planetarni hit s cijenama svima dostupnim, a s karakteristikama profesionalne opreme u velikoj mjeri su utjecale, među ostalim, na produkciju muzičkih video spotova.

Drugi relativno novi izum su auto tracking kamere, mala ”čudovišta” koja mogu automatski, prema zadanim parametrima, pratiti izabrane pokretne objekte, a da ih ne ‘zbunjuju’ drugi objekti koji se kreću u vidokrugu.

Izvorno su namijenjene za snimanje predavanja, demonstracija, video konferencija, kongresa i slično, ali samo mašta video autora je ograničenje u korištenju malene stacionirane kamere fascinantnih mogućnosti.

Kao primjer smo izabrali model Aver PTC500, dostupan i na našim tržištima.

Riječ je o 1080p kameri HD kvalitete s 30x optičkim zumom koji omogućuje kristalno jasnu full-HD sliku i s velike udaljenosti, uz dodatnu širokokutnu opciju koja daje panoramski pogled.

Njome se upravlja Aver AcuControl softvererom, koji nudi brojne precizne mogućnosti podešavanja, a opsim snimanja omogućuje streaming i dijeljenje.