Stray Train

Blues-rock na zeppelinovsko slovenački način

Muzika - regija Show Time

Ljubljanska grupa Stray Train, poslije nepune tri godine od osnutka, već se može smatrati najupečatljivijim primjerkom blues-rock žanra u Sloveniji, sa značajnim izvoznim potencijalom.

Stray Train je formiran početkom 2015. i naredne godine objavljuje prvi album, vinilni LP ”Monkey” (punim nazivom ”Just ‘cause you got the monkey off your back doesn’t mean the circus has left town”!!) kojeg su u jesen 2016. predstavili svirkama širom Europe, a ovog ljeta su se pojavili i u Zagrebu, Zemunu, Novom Sadu i Puli.

Nedavno su izdali novi album ”Blues From Hell – The Legend Of The Courageous Five” s 12 pjesama nagroovanog blues rocka i ispunjenim osobnom pričom svih članova benda:

“U prenesenom značenju ‘Blues From Hell’ predstavlja sve ono što smo mi kao bend i kao ljudi – sve ono što nas usrećuje, sve ono što nas rastužuje. ‘The Legend Of The Courageous Five’ s druge strane pak predstavlja hrabrost koja je potrebna da stojimo iza svojih djelovanja. Koga zanima o čemu govorimo i kako to izgleda u praksi, neka svakako navrati na neki od naših koncerata!”

Stray Train su Luka Lamut (vokal), Niko Jug (bas), Viktor Ivanović (bubnjevi), Jure Golobič (gitara) i Boban Milunović (gitara).

Ako vas jedna od tema novog albuma, ”Heading for the Sun”, povuče na Led Zeppelin, to nikako nije prigovor. Dapače.