milan i magi

Mascom objavio ‘izgubljeni live album’ grupe EKV

Muzika - regija Show Time

Snimak akustičarskog koncerta koji je Ekatarina Velika održala 19. 5. 1994. u Prištini, pola godine prije smrti Milana Mladenovića, dugo se smatrao izgubljenim. Na dvostrukom CD-u ”Krug” sada je dostupan javnosti.

U to vrijeme EKV su, zapravo, bili samo Milan Mladenović i Margita Magi Stefanović, ali to ih ”nije nimalo pokolebalo u nastojanju da u svakom trenutku daju najbolje od sebe. Očigledno – i ispravno – odlučivši da nove okolnosti prilagode sebi, stvorili su još jednu nadahnutu i blistavu varijaciju EKV”, kako je zapisao beogradski rock kritičar Aleksandar Žikić.

Vrlo zgodno ”izgubljeni album” stiže neposredno pred bh. turneju grupe Krug – Tribute to EKV, koja će početi u srijedu 13. 12. u zeničkom klubu ”Zona” i nastaviti se 14. 12. u Tuzli (”Palma”), 15. 12. u Sarajevu (”Sloga”) i 16. 12. u Mostaru (”Abrašević”).

Marko Milivojević (bubnjar EKV-a od 1991.), Dragiša Uskoković – Ćima (basista EKV na albumima ‘’Neko nas posmatra’’ i ‘’Kao u snu’’), te Nemanja Dašić (vokal i gitara), Dejan Tomović – Tomke (klavijaturista, nekadašnji član beogradske grupe Vampiri) svojim uvjerljivim koncertnim izvedbama održavaju duh opusa Ekatarina Velika čestim nastupima diljem regiona.

Dvostruki CD ”Krug” pušten je u pretprodaju s popustom na web stranici Mascoma, a izdavač je na svom YouTube kanalu objavio dva simbolično odabrana singla, ”Kao da je bilo nekad” i ”Krug”.

Krug tracklist:

CD: 1
01 Ti si sav moj bol
02 Dum Dum
03 Hej mama
04 Just let me play some modern R’N’R music
05 Kao da je bilo nekad
06 Anestezija
07 Neko nas posmatra
08 Zemlja
09 Par godina za nas
10 Ljudi iz gradova
11 Srce

CD: 2
01 Novac u rukama
02 Oči boje meda
03 Bežimo u mrak
04 Sarajevo
05 Tatoo
06 Krug
07 Zajedno
08 Budi sam na ulici
09 Karavan
10 Glad
11 Just let me play some modern R’N’R music