neil-young-live-stream

Neil Young, freak i genije, na netu objavio svoju savršenu audioteku

Internet Muzika - svijet Show Time

Iako je puno godina i energije utrošio na borbu protiv MP3 pošasti, koja je po njemu ubila muziku, Neil Young je sada iskoristio prednosti digitalizacije i na internetskoj adresi neilyoungarhives.com objavio svoju savršenu i genijalnu audioteku i videoteku.

Jedan od velikana rocka, Neil Young (72), postavio je online, u petak 1. 12. 2017., sve albume iz svoje prebogate skoro 60-godišnje karijere, a popraćeni su tekstovima, video snimcima, informacijama o turnejama, bibliografskim podacima i još puno toga što vas na stranici može satima okupirati.

Kako smo u naslovu naglasili, Young je audiofilski freak, pa prvu stvar koju čini, čim uđete na njegovu stranicu, jeste važna uputa: cijeli audio možete slušati u najkvalitetnijoj master rezuluciji i do 15 puta većoj od nesretnog MP3, a tek ako vam internetska veza nije savršena, Neil je (sigurni smo, teška srca) ponudio da ga čujete kao 320 kbps.

Neil Young archive

Kad ste to riješili, na stranici možete ploviti kroz Timeline, redom od prvih njegovih izdanja iz 1960-ih ili kroz File cabinet, gdje vas čekaju sve pjesme, uz nužne podatke i foto ilustracije izdanja.

Kako bi obilježio taj jedinstveni događaj, nešto što još niko prije njega nije uradio, Neil Young je istog dana sa rađanjem internetske stranice priredio solo koncert u Omemeeu, ruralnom gradiću u Ontariju gdje je proveo dio djetinjstva, u dvorani sa 225 mjesta, a uživo je emitiran na društvenim mrežama.

I taj video je dostupan na stranici. Koja je savršenstvo i Neil Young je, pomiren kako rekosmo sa digitalizacijom, predočio pokaznu vježbu kako se njene mogućnosti mogu iskoristiti na najbolji način.

Neil Young file kabinet

U avanturu možete krenuti na linku ovdje.

Prije toga još informacija da je 1. 12. izašao i Youngov 39. studijski album The Visitors, drugi koji je snimio u pratnji američke rock grupe Promise of the Real.

Album je ljetos najavljen singlom “Children of Destiny”, a prije mjesec dana i drugim “Already Great“, čiji je naslov aluzija na Trumpov predizborni slogan Make America Great Again. Zapravo, cijelo je ovo izdanje politički obojeno i usmjereno protiv politike novog američkog predsjednika.