Ispod čekića: sedam rock, pop, rap noviteta iz regiona

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Uobičajeno je da zadnjeg mjeseca u godini muzička produkcija eksplodira, a već prvi dan pokazuje da će i ovaj put biti dinamična, raznovrsna i interesantna. Zdenka Kovačiček, Mangroove, Frenkie-Kontra-Indigo, Mario Huljev, Epilog među adutima su takve tvrdnje.

Zdenka Kovacicek kolekcija

Zdenka Kovačiček: The Best of Collection, uz 60 godina karijere

Prva novost donosi stare pjesme, ali ‘prva dama jazz rocka’, Zdenka Kovačiček, dobila je totalnu kolekciju koja zaslužuje počasno mjesto.

Zdenkin “The Best of Collection” donosi 21 pjesmu iz njezine 60 godina duge karijere, u kojoj je odavno postala jedna od najboljih jazz-rock pjevačica i izvođačica bluesa, a često ju nazivaju i prvom damom jazza.

Poznata po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Od prvog albuma “Zdenka Kovačiček” do danas prošlo je gotovo 40 godina, a neke od njezinih najimpresivnijih izvedbi nalaze se na ovoj kolekciji – “Frka”, “Elektra”, “The Violin Song”, “Ja sam žena”, “Zbog jedne davne melodije”, “Sanjala sam da sam bila tulipa”…

Nedavni rasprodani koncert Zdenke Kovačiček u Lisinskom (29. 11.) povodom 60. godišnjice njezine karijere, sa brojnim gostima među kojima su bili Valerija Nikolovska, Vanda Winter, Tihomir Pop Asanović, Vedran Božić, Branko Bogunović Pif i duo Nipplepeople, samo je još jednom potvrdio veličinu famozne pjevačice, baš kao što je to pokazao i prethodni slavljenički koncert.

Sljedeća novost na narednoj stranici…