Dan Rap publike

Proglas Centralnog komiteta MH: Sretan Dan Rap-publike!

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Poslije skoro pola vijeka proslavljanja, opjevani Dan Republike više ne znači ništa. Poslije duže pauze, međutim, ex-Yu reperi, poznati odmetnici iz društva, stvaraju svoj Dan Rap-publike. Uz jedan od ekspozea: Teorija zavjese.

U zapadnom dijelu bivše države je 29. novembar / studeni izbrisan iz prazničnih kalendara brisanjem i nekadašnje Jugoslavije, dok su ga istočni krajevi ”razvlačili” još desetak godina.

Nikakve veze sa nostalgijom nema, jednostavno je samo duhovito (i tek pomalo provokativno) – Centralni komitet Mikser Housea Sarajevo objavio je kratki proglas: 29. 11. okupljaju se reperi iz svih bivših republika da proslave Dan Rap-publike.

Crnim blindiranim mercedesima iz Crne Gore stiže Random, iz Slovenije dolazi N’Toko, iz Makedonije Divizija, iz Srbije Kendi, iz Hrvatske Stoka, a delegaciju iz BiH čini tročlano predsjedništvo Frenkie, Kontra & Indigo.

Kao neformalni domaćini ovog samita, bh. trojka će sudionicima svečanosti izložiti svoj ekspoze ”Egzil” u nekoliko stavki, od kojih su javnosti već predstavili dvije pod nazivom ”Đe će ko” i ”Teorija zavjese”, upravo danas.

Ovo potonje izlaganje, objavljuje kancelarija Tročlanih, strastveno je, netipično iskreno i uz pomoć ”višeg savjetnika” Zijaha Sokolovića, poziva prisutne da otvore um i prošire vidike. Da bi znali ”Đe će ko”.

Link za prijavnicu.

1 razmišljanje na “Proglas Centralnog komiteta MH: Sretan Dan Rap-publike!

Komentari su zatvoreni.