Mirisi, rock grupa Čakovec

Tri brata Miri u istom bendu u množini su – Mirisi

Muzika - regija Show Time

Otvaranje rubrike ‘pisma autora’ daje pravi rezultat i javljaju nam se bendovi za koje bismo teško saznali na drugi način, a treba im pažnja i potpora. Što će reći: mladi muzičari, pišite svima da bi se pisalo o vašem radu.

Pozdrav. Ja sam Mat Miri. Javljam se u ime benda Mirisi. Nedavno smo izdali spot za naš prvi singl “Ljudi”, a uskoro izlazi naš prvi album koji je već snimljen. Da li biste htjeli podijeliti spot na vašem portalu i napisati neki članak?

Priča o njima za sada je vrlo kratka. Oni su tri brata, Andro Miri (vokal, gitara), Mat Miri (vokal, bas) i Timi Miri (bubanj, prateći vokal), pa su izveli zgodan zaključak da se u množini prezivaju – Mirisi.

Iz Čakovca su, sviraju rock i, što je zanimljivo, sva tri brata pišu autorske pjesme. Za diskografski start predstavljaju pjesmu ”Ljudi”, a pored nje imaju još 13 snimljenih brojeva i uskoro će ih  objaviti kao album prvijenac. I ta je priča prepoznatljiva: Mirisi su kontaktirali sve izdavače u Hrvatskoj i zaključili – najjednostavnije je i najbrže da album izdaju sami.

U više navrata smo pisali o temi ‘šta mladi muzičari (ne) čine za svoju promociju i karijeru’ – priča prva i priča druga – i uvijek je naglasak bio da sami moraju biti puno agilniji i vjerovati u svoj rad. Možda Mirisi nisu senzacija na svom početku, zbog koje su se htjeli otimati svi diskografi, no uporan rad i što više nastupa (!!) njihovoj će mladosti dati nužno iskustvo i sazrijevanje. To se može izraziti i ovako: vjerovatno ni jedna osoba na svijetu prije više od 40 godina naslutiti nije mogla u šta će izrasti prve pjesma jednog mladog benda, Na vrh brda vrba mrda ili Hop-cup. Osim njih koji su u sebe vjerovali.

 

https://www.glas.ba/2017/05/07/nezaobilazno-za-muzicare-sta-cinite-a-sta-ne-za-svoju-promociju/