Alen Hadžić Morris

Vikend inventura singlova – Alen Morris, The Ant, Faul…

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Pregled novih singlova koji su se  pojavili pred ovaj vikend otvaramo sa sarajevskim pjevačem Alenom Hadžićem Morrisom i pop baladom koju je za njega uradio autor Azur Jahić.

Alen Morris je muzičar sa dugogodišnjim iskustvom, pjevao je prateće vokale mnogim eminentnim imenima u BiH, član je sjajne vokalne grupe No Limit, te je trenutno u fazi pripreme novog mjuzikla ”Flashdance” u Sarajevu, u kojem tumači jednu od glavnih uloga, a u nešto drugačijem svjetlu predstavlja ga Azur Jahić, autor teksta, muzike i aranžmana za pjesmu ”Ponekad poželim da me slažeš”.

Riječka rock grupa The Ant, predvođena Anthonyjem Kukuljanom, objavila je novi singl ”Lies!” i najavljuje nadolazeći album, koji je nasljednik prvog izdanja ”LP (Love & Pain)”, koje je izašlo krajem 2012. godine.

Čakovečki rockeri Audio Detektiv predstavljaju treći singl ‘Upoznavanje’. Oni su finalisti ovogodišnjeg Karlovačko RockOff festivala, što govori da su među zanimljivim novim pojavama na rock sceni, na kojoj su se pojavili 2015. godine i važan pečat će im biti prvi album u pripremi, najavljen za 2018. godinu.

Nova Zana, pjevačica Jelena Živanović i stara Zana, Nataša Gajović, koja je u nekada vrlo popularnom beogradskom bendu bila od 1985. do 1988. godine, snimile su obradu čuvenog hita ”Dodirni mi kolena”.

Zanimljivo je da se u spotu po prvi put se ispred kamera pojavljuje i Marina Tucaković, autorica teksta slavne pjesme sa istoimenog albuma iz 1982.

Zagrebački rock sastav Faul osnovao je autor pjesama, gitarista i pjevač Bruno Marković, 2010. godine, a postavu još čine Ivan Šibenik (gitara), Robert Gojsović (bas) i Mario Klarić (bubnjevi). Nakon nekoliko nastupa na demo natjecanjima i koncertima po zagrebačkim klubovima, 2016. su snimili prvi EP, sa kojeg sa kojeg kao singl predstavljaju video spot ”Plava vila” i album prvijenac najavljuju za kraj godine.