Voda Voda

Prijavi se: Internacionalni konkurs za mlade dizajnere

Metropol Samo urbano

Svako malo čitamo o sjajnim dizajnerskim rješenjima mladih autora iz cijelog regiona, pa i o njihovim uspjesima u svijetu. Na tom tragu Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore do 30 godina starosti da prijave radove za projekt ‘Tehnooptimizam / Tehnopesimizam’.

Pod nazivom Festival Plan D, HDD poziva na prijave za izlaganje na Međunarodnoj izložbi mladih autora i poziv je otvoren za sve studente i mlade autore (ispod 30 godina starosti) koji prepoznaju svoj rad u okviru tematskog okvira festivala “Tehnooptimizam / Tehnopesimizam”, koji u svom komercijalnom ili konceptualnom dizajnu preispituju pozitivne i negativne implikacije tehnologije.

Rok za prijavu radova je 15. 8. 2017. i broj prijavljenih djela jednog ili grupe autora nije ograničen, a uz aplikaciju se dostavljaju isključino elektronski na adresu info@pland.hr

Najboljima će pripasti i novčana nagrada, dok će izbor najuspješnijih radova biti predstavljen na izložbi od 27. 9. do 1. 10. 2017. u prostoru napuštenog diskonta iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

A prvu rečenicu ovog teksta ilustriramo primjerom kreacije pješačkog mosta u Sarajevu ‘Festina lente‘, rad Adnana Alagića, Amile Hrustić i Bojana Kanlića, tadašnjih studenata druge godine na obližnjoj Akademiji likovnih umjetnosti.

Festina lente, pješački most u Sarajevu
Festina lente, pješački most u Sarajevu