Grupa Turisti

Dva albuma Vlade Simcicha Vave – solo i sa Turistima

Muzika - regija Show Time

Vlado Simcich Vava nakon poduže diskografske pauze objavljuje istovremeno čak dva albuma: jedan samostalni i instrumentalni imena ”Juke Joint” i drugi ”Human_esque”, debitantski album Turista.

Teme za četvrto instrumentalno izdanje nastajale su noću, nakon uspavljivanja kćeri, što je važna napomena, jer su noćni motivi i Mjesec bili glavna inspiracija za album.

Ambijentalna muziku koju stvara riječki rock autor i producent Vlado Simcich Vava nikako ne koristi stare kredite koje je ovaj autor i gitarista stekao kao član Laufera u ’90-im, već je na tragu trenutnih događanja na svjetskoj glazbenoj sceni. Kako to zvuči možete se uvjeriti slušajući prvi singl ”Alone Blues”, u kojem gitara i melodija podsjećaju na vrhunske trenutke koje je ostvarivao Chris Rea.

Na drugoj strani je Vavin novi projekt, art-rock grupa Turisti, u kojoj su se Vavi priključili Iva Močibob, pjevačica grupe E.N.I., i bubnjar Bobo Grujičić, član Kojota.

Njihov prvi album “Human_Esque” ranije su najavili singlovi ”Tvoja i slobodna” s Ivankom Mazurkijević, ”Moj toreador”, ”Žena od pijeska” uz gostovanje kontrabasiste Henryja Radanovića i najnoviji ”Johnny”. Uz bend, na pojedinim pjesmama Matej Zec je svirao klavijature, a cijeli materijal je opisanm kao dopadljiva mješavina zvuka, od pop iz ’60-ih i power popa ’80-ih do reflekcija novog vala, a sve uobličeno u prepoznatljivi stil riječkog art rocka.

U riječkom Dnevnom boravku, 23. 3., Vava i njegova ekipa će, zajedno sa izdavačem Dallas Recordsom, predstaviti oba izdanja – kao i novog člana Turista, Roberta Jovanovića.

Naslovna fotografija: Blagoje Pešić