Saša Vidaković, logo Victoria

Autori iz BiH nagrađeni na svjetskom takmičenju dizajnera

Metropol Samo urbano

Saša Vidaković i Dalida Karić-Hadžiahmetović, članovi ULUPUBIH-a, na najprestižnijem svjetskom takmičenju grafičkih dizajnera, Graphis Competition, osvojili su vrijedne nagrade.

Vidaković je, nakon niza priznanja osvojenih u prethodnim godinama, sada osvojio zlato, Graphis Gold Logo Design 9, za logo Victoria Beckham. On je vlasnik agencije SVI Design koja sjedište ima u Londonu.

Grafička dizajnerka i profesorka na Akademiji likovnih umjetnosti Dalida Karić-Hadžiahmetović je osvojila Graphis Silver Logo Design 9 za logo ”Sarajevo Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu”.

Dalida Karić, eksponat sa izložbe
Eksponat Dalide Karić-Hadžiahmetović na izložbi u Collegiumu Artisticumu

Graphis Cometition djeluje u okviru organizacije koja izdaje Graphis Magazin, najpoznatiji stručni magazin u oblasti grafičkog dizajna koji izlazi već 61. godinu, a koji je posvećen izuzetnim talentima u grafičkom dizajnu, fotografiji i ilustraciji.

Dalida Karić – Hadžiahmetović u izjavi za Fenu pojašnjava da su na takmičenje u dizajnu najbolji logotipi iz različitih kategorija (modni, automobliski, sportski, hotelski, industrijski itd.) nagrađeni priznanjima, promocijom i objavljivanjem u knjizi Graphis LogoDesign 9. Na taj način njihovi autori dobivaju značajnu pažnju i mjesto u svjetskom prostoru vizuelnih komunikacija.

(FENA) F.F.