Novi singlovi: Komuna, Republika, Šajzerbiterlemon, Clouie

Muzika - regija Show Time

S trećim singlom Geronimo i Komuna nas nastavljaju zagrijavati za prvi album, Republika iz Slavonskog Broda obradila je Idole, beogradski Šajzerbiterlemon ima novi spot, a na scenu stiže debitant akustičar Clouie.

Poslije složenijih i ambicioznijih tema ‘Kad padnu mostovi ‘ i ‘Himna’, treći singl Komune je ‘relax bajkersku’ riff & ritam pjesmu ”Utjeha”.

Zbog toga su sasvim prigodni gosti u spotu članovi Moto kluba ‘Free Riders’, dok je autor pjesme Mirko Šenkovski Geronimo u njenoj izvedbi ugostio dio članova svog prvog benda Sauron, Adnana Šehovića, Thomasa Stipića i Hrvoja Bilića.

Republika iz Slavonskog Broda, sada s oznakom pop punk bend, oglašava se, nepune dvije godine poslije izlaska prvog albuma ‘Ziher’, s novim brojem – obradom pjesme ‘Ona to zna’ legendarnih Idola. Pjesma je originalno objavljena 1985. godine i dio je soundtracka za film ‘6 dana juna’.

Aranžman i produkciju pjesme potpisuje Hrvoje Prskalo (ZgZvuk), a crno-bijeli video spot snimao je, montirao i editirao Dubravko Đuričić, frontmen Republike, dok se u snimku kao gosti pojavljuju Dejan Damjanović (bas gitara) i Veronika Đaković.

Beogradski garage punk sastav Šajzerbiterlemon objavio je spot ”Opet on”, treći treći singl sa debitantskog EP-ja koji je izašao u oktobru prošle godine.

Šajzeri će novi singl i cijeli svoj dosadašnji opus predstaviti na koncertu u beogradskom Elektropioniru, 31. marta, kao svoju najveću svirku do sada, uz gostujući bend Slonz, pobjednike prošlogodišnjeg banalučkog Demofesta.

Clouie sebe naziva prvim anti-kantautorom u Kozmosu. Živi i radi u Zagrebu i od 2016. odsvirao je dosta koncerata diljem Balkana.

On je, u issto vrijeme, ‘Ratnik sa sela’ koji nastupa ponekad sam, a ponekad sa svojim jednako ratnički raspoloženim društvom i ”ne bojeći se zlih jezika”, pušta selo neka priča.

Clouiejev slogan glasi ‘samo jako i samo lagano’ i široj javnosti se predstavlja prvim zvaničnim singlom ”Kraj (Maksimir session”, najavljujući njime i turneju pod nazivom ”Sezona sviranja i diranja”.