drumelody

Bosnian music news: za svjetsku i domaću upotrebu

Muzika BiH Show Time

Povratnički singl tuzlanske pop-rock grupe Divan i prva zvanična najava novog albuma projekta dRUMELODY na vinilu za Warner Music obilježavaju kraj sedmice.

Nakon skoro šestogodišnje pauze, tuzlanska pop-rock grupa Divan objavila je novi singl pod nazivom “Zima ce sad” (znali su oni da će ćudljivi februar pokazati zube).

S pjesmama “Sevdah proljetni“, “Kap po kap“ (nije obrada poznate teme Divljih jagoda) i ”Ruža”, koje su se našle na njihovom debitantskom albumu “Jednina” iz 2012. godine, Divan je skrenuo pažnju na svoj rad, ali ih je zaustavila stalna boljka novih bendova – smjene u postavi. Nekadašnja petorka sada je kvartet koji čine Elvis Salkić (vokal), Zlatan Bečić (gitara), Alvedin Dadanović (bubanj) i Mirza Tokić (bas).

Povratnička pjesma je snimljena u sarajevskom Longplay studiju Mahira Sarihodžića, koji je obavio i produkciji, te mastering.

dRUMELODY: Hyperbola

Najistaknutiji sarajevski autor koji prati i na svoj način razlaže nove muzičke trendove, Berin Tuzlić a.k.a. dRUMELODY, završio je novi album ”Hyperbola”, koji je ranije najavio istoimenim singlom, a vijest je – album će se pojaviti idućeg mjeseca na CD-u i na vinilu – za znamenitu svjetsku etiketu Warner Music i Dancing Bear za regionnalnu distribuciju.