Mia Dimšić live

Kandidati za 25. Porin – Mia Dimšić rekordno sa 9 nominacija

Muzika - regija Show Time

Na svečanoj ceremoniji u Zagrebu danas su objavljene nominacije za jubilarno 25. izdanje Glazbene nagrade Porin. Uz Miu Dimšić, sa rekordnim brojem, s više nominacija izdvajaju se Jinx, Željko Bebek, Natali Dizdar i Parni valjak.

Glasačko tijelo u prvom krugu glasanja svoje favorite je biralo među ukupno 1645 ovogodišnjih prijava raspoređenih u 35 kategorija.

Najviše nominacija, ukupno devet, osvojili su Mia Dimšić i brojni kreatori njenog debitantskog albuma “Život nije siv”, kao kandidati u tri istaknute kategorije – album godine, najbolji album pop glazbe, te ‘Bezimeni” kao pjesma godine.

Album “Život nije siv” osvojio je nominacije i u kategorijama za najbolju produkciju i najbolju snimku, a naslovnica albuma konkurira za najbolje likovno oblikovanje. Njen drugi album “Božićno jutro” nominiran je za najbolji album popularno duhovne glazbe, a Mia Dimšić konkurirai za najbolju žensku vokalnu izvedbu s pjesmom “Sunce, oblak, vjetar”, koja je nominirana i za najbolji aranžman.

Osim Mie Dimšić, u atraktivnoj kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu nominirane su i Josipa Lisac i Antonela Doko. 

Za najbolju mušku vokalnu izvedbu ove godine nominirani su Jacques Houdek, Kedžo i Oliver Dragojević.

Za Pjesmu godine u konkurenciji su: “Ako voliš ovu ženu” koju izvode Željko Bebek i Oliver Dragojević, “Bezimeni” koju izvodi i autorski potpisuje Mia Dimšić, “Biram” grupe Detour, “Neka ti plove brodovi” koju izvodi Massimo te “Reno 4” koju izvodi i autorski potpisuje Mile Kekin.

Parni Valjak kao grupa nominirani su za najbolju izvedbu grupe s vokalom, a njihov kompilacijski album “Antologija” za tematsko povijesni album. Album “Live in Pula” nominiran je za najbolju produkciju i snimku te za najbolji koncertni album u čijoj kategoriji su još u konkurenciji Massimo i Zagrebački solisti s albumom “Isti osjećaj” te album “Live Unpljugd 2 Gavella” Psihomodo popa.

U prestižnoj kategoriji za Album godine nominirana su izdanja “Chui ovu glazbu” (Chui i Jazz orkestar HRT), “Iluzije” (Natali Dizdar), ”Pogrebi & pomiriši” (Jinx), “Simbol za sunce” (Mayales) te već spomenuti “Život nije siv” (Mia Dimšić).

U kategoriji Najbolji album zabavne glazbe nominacije su osvojili album “Naša bila štorija” grupe izvođača, “Naša velika pjesmarica – The Great Yugoslav Songbook” Vesne Pisarović te “Ono nešto naše” Željka Bebeka.

Za najbolji pop album ove godine nominirani su Natali Dizdar s albumom “Iluzije”, “Pogrebi i pomiriši” grupe Jinx i “Život nije siv” Mije Dimšić.

U kategoriji Novi izvođač godine nominirani su Boris Štok, Carla Belovari i Fluentes.

Dobitnici u svakoj od 35 kategorija bit će poznati na svečanoj dodjeli koja će se održati 23. 3. u splitskoj Spaladium Areni.

Grupa Fluentes