Vodeći svjetski DJ duo na umaškom Sea Staru

Muzika - regija Show Time

Dimitri Vegas & Like Mike, službeni najbolje rangirani svjetski DJ duo, nakon što su 2016. osvojili EXIT, ovog ljeta će se pojaviti I na pozornici Sea Star festival u Umagu.

Belgijanci grčkog porijekla, među ostalim, oborili su njemački rekord za najveći elektronski solo nastup, uz 45 hiljada oduševljenih posjetilaca, a brzinom prodaje ulaznica u rodnoj Belgiji sa 60 hiljada prodatih ulaznica u tri dana prestigli su čak i rekorde koje su prije njih držali U2 i Madonna! Da će se i za Sea Star tražiti karta više, govori i to da je neposredno pred njihov nastup na novosadskoj Dance Areni 2016. bio dostignut i pun kapacitet!

‘’Dolaskom najbolje rangiranog svjetskog DJ dua, uz već ranije objavljene svjetske zvijezde Hurts, Robina Schulza, Ofenbach i druge, dižemo ljestvicu na viši nivo u odnosu na prošlu godinu. Ono što ostaje isto je odnos prema domaćoj i regionalnoj publici koja ima prilike gledati najveće muzičke zvijezde po daleko povoljnijim cijenima ulaznica u odnosu na druge festivale u Europi’’, izjavio je povodom današnje objave Sanjin Đukić, direktor Sea Star Festivala.

Mattn DJ

Na Sea Star stiže i tajnovita belgijska DJ-ka MATTN čija karijera u posljednjih nekoliko godina raste strelovitom brzinom, a odnedavno je i supruga Dimitrija Vegasa.

Njena specifična kombinacija underground i mainstream zvuka čini je savršenim izvođačem na najraznovrsnijim eventima, od festivala Creamfields UK, Sunburn i mnogih drugih, do

Ova elektronska porodica pridružuje se već potvrđenim zvijezdama u umaškom kompleksu Stella Maris, od 24. do 27. Maja, koje za sada predvode jedan od najboljih koncertnih bendova današnjice Hurts, veliki hitmejker Robin Schulz, londonski trio Disciples, te francuski dvojac Ofenbach, a od regionalnih imena tu su Tram 11, Edo Maajka s bendom, Sajsi MC, Dječaci i Krešo Bengalka.