Balasevic, Plavi orkestar

Subotnji spektakli po regiji: Rita Ora, Balašević, Plavi orkestar

Muzika - regija Show Time

Sinoć je bila vrlo interesantno na tri strane regije: u Prištini je na trgu pjevala planetarno slavna Rita Ora pred 300.000 ljudi, a dvije ‘zvijezde nostalgije’, Plavi orkestar u Zagrebu i Đorđe Balašević u Sarajevu izmamili su pokoju suzu i erupciju oduševljenja.

Rita Ora u Prištini
Rita Ora u Prištini

Jedna od novih i najvećih zvijezda britanske pop scene, pjevačica Rita Ora, porijeklom s Kosova, sinoć je u Prištini održala koncert na otvorenom, za koji se tvrdi da je okupio fantastičnih 300.000 ljudi.

”They just told me around 300,000 people came out to see me tonight. Happy Independence Day. I wouldn’t of been anywhere else in the world. We started this together I wouldn’t be here without you”, objavila je Ora na svom Instagramu.

Turneja Plavog orkestra ‘Everblue’, nakon Sarajeva, Beograda, Züricha i Ljubljane u petak, u subotu je imala veliko finale u prepunom zagrebačkom Domu sportova.

Atmosfera koja prati turneju podsjeća na 1980-e, kada je za grupom Plavi orkestar vladala nesvakidašnja euforija, a zanimljivost sinoćnjeg koncerta je u tome da je cijeli snimljen – za prvi live album Plavog orkestra.

Balašević ponovo u Sarajevu poslije okruglih 20 godina događaj je koji nije ni mogao drugačije proći u Skenderiji ispunjenoj do zadnjeg mjesta: euforija među publikom, horsko pjevanje i pokoja suza.

Dio sinoćnjeg raspoloženja donosimo u fotogaleriji našeg saradnika Selvera Ućanbarlića.