eric-clapton-dokumentarac

Rock filmovi sve češće u našim kino dvoranama

Film & Foto & TV Show Time

Ovih dana u kino dvorane po regionu stigao je cjelovečernji dokumentarac ”Eric Clapton: Life in 12 Bars”, a za 12. 4. najavljen je koncertni film ”Distant Sky”, koji su Nick Cave & The Bad Seeds snimili u jesen prošle godine u Copenhagenu.

Biografski dokumentarac “Eric Clapton: život u 12 taktova“ traje 133 minuta i temeljita je priča o jednom od najvažnijih blues i rock autora i gitarista, čija karijera traje nevjerovatnih 56 godina.

Kao njegova životna priča, film donosi i trenutke Claptonovih najvećih iskušenja, uključujući ovisnosti o alkoholu i narkoticima, kao i tragičnu smrt njegova četverogodišnjeg sina Conora, 1991. godine, koja ga je inspirirala da napiše emotivnu baladu ”Tears In Heaven”.

Za 12. 4. najavljena je premijera filma “Distant Sky”, koji su Nick Cave i njegov bend The Bad Seeds snimili u oktobru 2017. na koncertu u Royal Areni u Copenhagenu.

Nažalost, i on ima pozadinu u jednakoj tragediji koja je snašla Cavea, čiji je 15-godišnji sin Arthur poginuo u ljeto 2015., u sred snimanja albuma ”Skeleton Tree”. Iako ni jedan trenutak albuma ne govori eksplicitno o toj ogromnoj tragediji, neki stihovi nastali nakon nje prepoznati su kao alegorije.

Film ”Distant Sky”, nazvan po jednoj pjesmi sa albuma, režirao je David Barnard (poznat po radu na dokumentarcima o Radioheadu, Björk, Aliceu Cooperu i Spice Girls) i predviđena je vrlo posebna premijera – istoga dana će se prikazivati u 500 kino dvorana diljem svijeta. Gdje precizno, informacija još nema.

Nick Cave, Skeleton Tree tour