Mia Dimšić

Popularna kantautorica Mia Dimšić na prvoj BiH turneji

Muzika - regija Show Time

Mia je po svim kriterijima jedno od najvećih otkrovenja pop scene u Hrvatskoj, gdje je za nepune dvije godine stekla status zvijezde i sada, s prvom BiH turnejom, kreće u osvajanje regiona.

Rođena u Osijeku, 25-godišnja pop-country kantautorica Mia Dimšić diskografski je debitirala potkraj 2015. godine, a 2017. je već postala njena presudna godina: nagrada Porin za najbolji video broj ”Život nije siv” i gotovo u isto vrijeme izlazak istoimenog debitantskog albuma, prva nagrada žirija Splitskog festivala, trofej ‘Zlatna ploča’ za najprodavaniji album u Hrvatskoj i završetak godine samostalnim koncertom u najprestižnijoj koncertnoj dvorani ‘Lisinski‘, sve je to samo ilustracija koja potvrđuje da je Dimšićeva nova senzacija pop scene u Hrvatskoj.

Kako se još uvijek ne podrazumijeva automatsko ‘prelijevanje’ rezultata u okolne zemlje, Mia Dimšić, poput svih ostalih, to mora učiniti na terenu, pa je, kao prvu etapu osvajanja regiona izabrala prvu turneju po BiH, gdje će održati pet koncerata.

  1. 2. klub Rudi, Banja Luka
  2. 2. klub Palma/ Dom mladih, Tuzla
  3. 2. Staro pozorište, Zenica
  4. 2. klub Cinemas Sloga, Sarajevo
  5. 2. OKC Abrašević, Mostar

Ulaznice po cijeni 15 KM (na dan koncerta u svakom od mjesta 20 KM) prodaju se u sistemu kupikartu.ba, te u lokalnim mrežama.