Fever Ray

Nova Exit lista 2018: Fever Ray, Sevdaliza, Madball i Brujeria

Muzika - regija Show Time

Dugačku art-pop listu umjetnika koji na EXIT dolaze svake godine još od osnivanja, ovog ljeta na najbolji način nastavljaju dvije senzacionalne autorice koje na Petrovaradinsku tvrđavu donose izuzetno savremen umjetnički izraz.

Prva je apsolutna ikona muzičke scene 21. stoljeća Karin Dreijer poznata i kao Fever Ray, a u Novi Sad stiže na vrhuncu karijere, kada ima hedlajnerske pozicije na najznačajnijim festivalima ovog ljeta.

Također sa bendom, uz jedinstven i veoma vizuelan nastup, na ovogodišnji EXIT dolazi još jedna izrazito aktuelna avangardna pop zvijezda i trenutno vodeća trip-hop umjetnica Sevdaliza.

Aktuleni album “Ison” (2017.), te sjajni nastupi i upečatljivi spotovi ovu iransku umjetnicu lansirali su na pozornice vodećih svjetskih festivala.

Na EXIT stižu i žestoka pojačanja koja predvodi legendarni njujorški hardcore sastav Madball, povratnici na Explosive binu, na kojoj će isporučiti svoje tri decenije energije, strasti i pozitivnog duha!

Napokon, novi paket EXIT izvođača zaključuju vodeći ratnici ekstremne scene Brujeria koji će premijerno nastupiti na ovim prostorima!