Dubioza, Štuke, Rundek… za regionalnog naj-izvođača godine

Muzika - regija Show Time

Emisija kultnog Beograda 202 ”Rok godišnjak” zajedno sa svojom publikom već deseti put za redom bira najbolja muzička ostvarenja iz prethodne godine.

Emisija je u vrijeme nastanka prije devet godina ponudila samo jednu kategoriju – Mladi demo bend u Srbiji – pa vremenom uvodila nove, da bi ”Rok godišnjak” sada i prešao granice, pa u konkurenciji ima i najboljeg regionalnog izvođača.

Ove godine slušaoci biraju pobjednike sa teritorije Srbije u šest kategorija: Veterani (10 kandidata), Debitanti (10 kandidata), Singl godine (20 kandidata), Kompilacija-razni izvođači, Best of/live reizdanje i Vinil godine, a sve liste zajedno imaju više od 200 izvođača.

U ovogodišnjoj novoj kategoriji, ‘Najbolji regionalni izvođač godine’ kandidati su Dubioza kolektiv, Hladno pivo, Letu štuke, Psihomodo pop, Darko Rundek, Vlatko Stefanovski i 2Cellos.

Sve informacije o listama možete naći na FB stranici Rok Godišnjak – Beograd 202, gdje se obavlja i glasanje od 15. do 17. 2., a glasati se može i mailom rokgodisnjak2017@gmail.com.

Superfinale projekta kojeg vode autori Olga Kepčija i Vladimir Janković Jet, na programu je u subotu, 17. februara od 19 sati do ponoći.

Rok godisnjak - liste