Interpol istražuje zagrebačku publiku

Muzika - regija Show Time

Predvodnici njujorškog post-punk zvuka i jedan od najcjenjenijih indie rock sastava 21. stoljeća prvi put stižu u ove krajeve i pridružuju se headlinerima INmusic festivala #13.

Interpol je i petnaestak godina nakon proboja na međunarodnu scenu ostao jedan od najaktivnijih sastava post-punk i indie rock revivala. Kao dio nove njujorške scene, 2002. godine izdaju studijski prvijenac Turn On The Bright Lights, koji danas slovi kao album koji je obilježio prve generacije millenialsa i postao amblem najuspješnije američke rock scene od Seattleove grunge ere s početka devedesetih.

Snimili su još albume Antics (2005.), Our Love To Admire (2007.), Interpol (2010.) i El Pintor (2014.).

Prošle godine Interpol je svjetskom turnejom obilježio petnaestu obljetnicu izlaska prvog albuma, uz najavu ovogodišnjeg rada na šestom studijskom albumu. Uz tek dva potvrđena nastupa u Velikoj Britaniji, premijerni nastup Interpola u Hrvatskoj na INmusic festivalu #13 jedan je od rijetkih njihovih nastupa za 2018.

Iako rade muziku s neskrivenim utjecajem Joy Divisiona, spot koji smo izabrali za ilustraciju, ”All The Rage Back Home” više podsjeća na Rage Against The Machine.