3 cure pod imenom 7 MF i minimalno 4 aduta da ih upoznate

Muzika - regija Show Time

Ženski alter rock trio Seven Mouldy Figs iz Zagreba (ne)tipični je garažni bend i tipični slučaj fenomena ‘faktor sreće’.

Osnovan je 2012. godine i trebalo im je neko vrijeme da se konsolidiraju, pa je bend konstantno aktivan tek od trećeg mjeseca 2013.

Uz poneke promjene u postavi, od ljeto 2014. su trio – Laura N. (bubnjevi i back vokal), Laura M. (bas gitara i back vokal) i Lucija (gitara i vokal).

Poslije premijernog EP-ja ”Anger Studies” (januar 2013.), slijedili su EP ”Anger Management” (januar 2014.), te brojevi ”That little pain” i ”Sound 008”, a onda u jesen 2016. i prvi album ”Labyrinth”.

U međuvremenu, u ovih nepunih pet godina, 7MF su odsvirale mnoštvo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švedskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i BiH.

Prije nekoliko dana cure su izbacile i prvi live EP pod imenom ”Winter Session”, kojeg čine četiri pjesme s albuma prvijenca, a sniman je po diy principu u garaži, uz pomoć njihovog kolege Igora Vuka.

Sve skupa, dakle, izgleda impresivno. Ništa manje nije zanimljiv njihov alternativni rock sa istaknutim psihodeličnim ambijentom (nečeg od kraut rocka u njemu ima), zvuk je ogoljen, garažni i sirov, izvedba benda sigurna… i kako to da Seven Mouldy Figs, uz ta 4 aduta (biografija, zanimljiva izdanja, zvuk i izvedba) nisu puno poznatije ime?

Ništa  novoga. Od kako je umjetnosti, famozni fenomen ‘faktor sreće’, nešto što podrazmijeva okolnosti kao ‘u pravo vrijeme i na pravom mjestu’, sasvim nepredvidljivo nekima brzo pruži ruku, dok se drugi, uz znoj i suze, dugo i sami bore za svoje mjesto. Zagrepčanke su (još) među potonjima. I nadamo se da će izdržati.

Seven Mouldy Figs