Prljavo kazalište koncert

Prljavo kazalište, 40. rođendan na stadionskom koncertu 31.5.

Muzika - regija Show Time

Sad, kada slave svojih 40 godina na sceni, mogu li Prljavci nadmašiti rekord od prije skoro 30 godina, kada su na zagrebačkom trgu okupili 200.000 ljudi?

U seriji ovogodišnjih značajnih rock jubileja (podsjetimo: 30 godina za Hladno pivo, Ramba Amadeusa i Psihomodo pop, po 40 jubilarnih godina za Divlje jagode, Riblju čorbu i Leb i sol, 50 godina karijere Ibrice Jusića, te 50 godina od velikog događaja, prvog rock albuma na ovim prostorima, ”Naši dani” Grupe 220), za rođendanski koncert Hladnog piva odbrojavamo dane, a sada saznajemo za finiš obljetnice Prljavog kazališta iz prošle godine.

Prljavci su formirani 1977. i proslava 40. rođendana se proteže na ovu, pa će finalnu feštu prirediti 31. 5. na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

Za bend i Zagreb vrijedi stav da su posebno vezani kroz cijelo minulo vrijme, a u anale je ubilježen nastup 17. 10. 1989., kada su koncertne promocije albuma “Zaustavite zemlju” završili na tadašnjem Trgu Republike u Zagrebu. Puno je okolnosti bilo, ali u svakom slučaju zabilježen je rekord – oko 200.000 gledatelja, što je koncert učinilo najvećim događajem rocka u nekadašnjoj Jugoslaviji i općenito u 20. stoljeću na ovim prostorima.

Prilike su sada drugačije, a ni stadion u Kranjčevićevoj ne može ni približno primiti toliko ljudi, no nostalgija će učiniti svoje da se opet može očekivati rock spektakl.