sexon-ninaromic-spoj-hulje

Novo: Z. pušenje & Shaderwan Code, SPOJ, Hulje, Nina Romić

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Pored spota iz već dobro poznate radionice Zabranjenog pušenja, te najavnog singla za novi album kantautorice Nine Romić, premijerno upoznajemo i nova imena koja stižu iz Lukavca, Vinkovaca i Zagreba.

Zabranjeno pušenje & Shaderwan Code: Akšam

Spot za pjesmu “Akšam” prvi je s novog, drugog albuma projekta Shaderwan Code, koji čine članovi grupe Zabranjeno pušenje i članice zbora zagrebačke džamije Arabeske. Tekst za pjesmu “Akšam” napisali su bh. književnik Džemaludin Latić i Sejo Sexon, a muziku su komponirali Robert Boldižar i Sejo Sexon.

Drugi album “Ah, što ćemo ljubav kriti” Shaderwan Code je objavio krajem 2017. i dostupan je za besplatni download na linku www.shaderwancode.com.

U spotu su korišteni kadrovi iz filma “Ja sam iz Krajine, zemlje kestena”.

S.P.O.J.: Empire

Iza audio-vizuelnog projekta S.P.O.J. stoje multi-medijalni artista Sallex Perić i i multi-instrumentalista Vedran Dugonjić, a uz veliku pomoć Nevena Perića a.k.a. Nevixa uradili su prvi video spot za temu  “Empire”.

Projekt rođen u Lukavcu, industrijskom gradiću nadomak Tuzle, potpuno je drukčiji od dominantnih industrial rock i metal žanrova, po kojima je poznat ovaj kraj – i S.P.O.J. inspiraciju nalazi u svim izazovima tipične industrijske sredine, ali njihov zvuk je kombinacija ambijentalne muzike, tvrdog elektro-akustičnog ritma, istaknute bass linije i psihodeličnih dionica gitare i sintisajzera.

Nina Romić: Sad kad je gotovo

Nina Romić, zagrebačka kantautorica rodom iz Mostara, pjesmama ”Svjetla” i ”Sad kad je gotovo”  najavljuje skori izlazak svog četvrtog albuma, čije snimanje još traje u sutadnji s producentom Marijanom Jelenićem.

Dvogodišnja pauza, na koju se Nina odlučila i zbog majčinstva, bilo je vrijeme u kojem je kantautorica preispitivala svoj i općenito čovjekov intimni svijet, odnos dobra i zla, svjetla i tame, tuge i radosti, sužanjstva i slobode, što će biti motivi njenog novog albuma.

U tom smislu i zvuk je promijenjen, te uz Ninin glas i akustičnu gitaru raspoloženje novih pjesama dopunjuje njen bend, klavijaturista Frederic Lanz, basista Karlo Cmrk i bubnjar Petar Cvahte.

Poslušajte audio ”Sad kad je gotovo”:

Nina Romic

Hulje: Šanson

Novi projekt muzičara i autora Domagoja Vorbergera (poznatog kao frontmena zagrebačke rock grupe Corto) zove se – Hulje.

Puno godina prisutnosti na urbanoj sceni rezultiralo je mnogim Vorbergerovim muzičkim prijateljstvima, a njihov kao rezultat nastao je trio Hulje, kojeg još čine multiinstrumentalista i producent Vladimir Sokačić te Vedran Ciprijanović Cipra, basista zagrebačke country, blues i rock atrakcije Picksiebner.

Prvi njihov singl, pak, sasvim je drugačiji…

Ivan Šebalj & The Bechars: Kad udari ljubav

Vinkovački bend zanimljivog naziva Ivan Šebalj & The Bechars u ljeto prošle godine predstavio je debitantski singl ‘Moja’, a sada izbacuju novu pjesmu ‘Kad udari ljubav’, pop-rock baladu koju potpisuju autor teksta Ivan Šebalj i kompozitor Marin Banda.