High Fantasy

High Fantasy, cjelovečernji igrani film kompletno snimljen mobilnim!

Film & Foto & TV Show Time

Na ovogodišnjem Berlinaleu (17.-21. 2. 2018.) u program ”Generation 14plus” namijenjen mladima uvršten je južnoafrički film ”High Fantasy”, poseban po tome što je kompletno snimljen – mobilnim telefonom!

To je drugi cjelovečernji film koji je režirala Jenna Cato Bass, nakon solidno ocijenjenog i nagrađivanog ostvarenja ”Love the One You Love” iz 2014. godine, prije kojeg je još uradila kratki film ”The Tunnel” (2010.).

Film ”High Fantasy” je priča o grupi prijatelja okupljenih na kampiranju duboko u južnoafričkoj unutrašnjosti. Međutim, probudivši se, spoznaju da su međusobno zamijenili tijela. Njihovo kulturno naslijeđe i iskustvo sada postaje još intenzivnije. Prepušteni sebi, u divljini, moraju prevazići međusobne razlike kako bi povratili svoje prave živote.

Tih četvoro glavnih junaka su crnkinja Xoli (Qondiswa James), bogata bjelkinja Lexi (Francesca Varrie Michel), čiji roditelji posjeduju zemljište na kojem kampiraju, aktivistica Tatiana (Liza Scholtz) i Thami (Nala Khumalo), jedini momak u družini, koji se tu našao samo zato što je Lexina porodica insistirala da je čuva neki muškarac.

Sastavljen je od snimaka načinjenih samo mobilnim telefonima četvoro junaka, a zatim sklopljen u jedinstvenu priču, film je postigao veliku popularnost u Južnoj Africi, a niz skorašnjih velikih svjetskih smotri na kojima će biti prikazan, Sundance, Toronto Film Festival, Berlinare, Göteborg, Busan i Durban International Film Festival prilika je da ga vidi i ostatak svijeta.

Izvor: Titlovi.com