Diamante, prljava plavuša kao nova nada teškog rocka

Muzika - svijet Show Time

Velika nada ženskog hard rocka, 21-godišnja Diamante iz Los Angelesa, objavila je novi singl ”Had Enough”, kojim najavljuje debitantski dugosvirajući album za ovu godinu.

Pojavila se 2014. i prvi singl ”Bite Your Kissprivukao je veliku pažnju, te je dogurao čak do treće pozicije američk top liste.

Zahvaljujući premijernom EP izdanju ”Dirty Blonde”, u izborima nezavisnih muzičkih kanala proglašena je najboljim mladim izvođačem, za prvi singl je nagrađena trofejom Best Recording, a spot ”Impossible” dobio je nagradu za najbolji rock video.

Nova pjesma ”Had Enough” je, zapravo, obrada broja američkog rock benda Lower Than Atlantis, a taj izbor pjevačica je opisala riječima: Odlučila sam se za obradu zbog snažnog teksta pjesme. Ima nečeg u toj beskompromisnoj iskrenosti što me je obuzelo. Smatram da je to nivo iskrenosti koji je potreban da cijelom svijetu kažeš da si bijesan, da je nešto za čim muzika vapi, pogotovo u današnjoj socijalnoj klimi.

Diamante će u toku ove godine objaviti dugosvirajući album prvijenac na kojem radi sa producentom Howardom Bensonom, a prva tri singla mogu se preslušati na linku njenog video kanala.