Bruto Geto

Ispod čekića 2018 (4): Ilma, Sassja, Slow Motion Suicide, Bruto Geto…

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Rekli bismo: zanimljiva nova ‘berba’ – za vikend i danas stiglo nam je šest noviteta, u rasponu od popa i kantautorskog / akustičarskog rock stila, do repera koji su ovih dana bili najagilniji.   

Ilma Karahmet: Zaledi grijeh

Pjesmu pod izvornim nazivom “Zaledi grijeh usnama” prije pet godina snimila je sarajevska pop veteranka Jasna Gospić, a njezin autor Amil Lojo uradio je novu verziju u nježnijem aranžmanu za novu pjevačicu iz Kiseljaka, Ilmu Karahmet.

Ilma je jedna od najperspektivnijih pop pjevačica u BiH i o njenoj muzičkoj karijeri glavnu brigu vodi upravo Lojo, i sam jedan od autora i producenata novije generacije koji daje sve zamjetniji pečat ovdašnjoj pop sceni.

Sassja: S njom

S nedavno objavljenog albuma “No problemo” Sassja ima novi singl, pjesmu ”S njom” za koju je standardno sama pisala tekst, a muzička tema je nastala u novoj saradnji Tuzlanke sa grupom Elemental – muziku i aranžman radio Ante Zvonimir Stamać, a Erol Zejnilović je u pjesmi odsvirao gitare.

Tvrtko Hopek Les: Obale rijeke

Pjevač i kantautor Tvrtko Hopek Les objavio je pjesmu “Obale rijeke” za koju je napisao tekst, a u komponiranju muzičkog broja pridružio mu se glazbenik i producent Kristijan Ita Koščica.

Les je vrlo plodan muzičar, sa više od 60 brojeva i dva filmska soundracka, a s njim radi i bend s kojim dijeli naziv Les i kojeg čine Marko Dragičević, Mario Radan, Luka Iverac i Siniša Vasilić.

Slow Motion Suicide: Fortress Made Of Ice

Zagrebačka rock grupa Slow Motion Suicide, koju opisuju kao ”ekipu koja zvuči poput nove američke rock atrakcije”, prošle godine objavila je album prvijenac, a pred nastup na festivalu (20. 1. u zagrebačkom Boćarskom domu) objavili novi singl i spot “Fortress Made Of Ice”.

Slow Motion Suicide su: Nikša Lovrinić (vokal), Marko Kostić (gitara), Ana Kovač (bas) te Igor Kruc (bubnjevi).

PTSP: Nisam impesioniran

Hrvatska hip hop populacija impresionirana je šibenskim hip hop dvojce PTSP (Typical i Sintag), koji je  izbacio novi spot za akustičnu verziju pjesme ”Nisam impresioniran” i u najmanju ruku zvuči neobično za njihov stil.

Bruto Geto: Ko tu koga

Bruto Geto (na naslovnoj fotografiji) naziv je crossover kvarteta iz Zagreba i već nakon dva singla, ”Ruke u zrak” i ”Rekli su ti” u produkciji Luke Tralića Shota, označeni su kao hrvatska inačica Rage Against The Machine.

Njihov novi singl “KoTuKoga“ još jedna je potvrda tog dojma.