Umro Fast Eddie, zadnji član klasične postave grupe Motörhead

Muzika - svijet Show Time

Gitarista i pjevač “Fast” Eddie Clarke, jedini preostali živući član klasične postave benda, preminuo je sinoć u svojoj 68. godini, u bolnici gdje je bio na liječenju zbog pneumonije.

Motörhead je, kao što je poznato, 1975. osnovao basista, pjevač i autor Ian Fraser “Lemmy” Kilmister i u početku su se smjenjivali gitaristi i bubnjari, sve se dok naredne godine ekipa nije stalibizirala sa u postavi u kojoj su uz Kilmistera bili bubnjar Phil ‘Philthy AnimalTaylor i gitarista ‘Fast’ Eddie Clarke, kojeg je Phil i doveo u bend.

Ova trojka je snimila prvih pet studijskih albuma Motörheada – eponimni ” Motörhead” (1977.), te “Overkill” (1979.), “Bomber” (1979.), “Ace Of Spades” (1980.) i “Iron Fist” (1982.).

Prije rada na narednom izdanju, Motörhead je u maju 1982. zajedno s punk/heavy metal grupom Plasmatics snimio obradu Stand by Your Man, klasik country pjevačice Tammy Wynette, što se Clarku nije svidjelo, pa je napustio bend i formirao vlastiti Fastway sa basistom Peteom Wayeom iz UFO.

Sa svojom grupom je snimio osam studijskih i jedan koncertni album, a posljednje njegovo izdanje je solo album “Make My Day – Back To Blues” iz 2014.

Clarceovom smrću otišao je i posljednji član famozne rane postave Motörheada. Bubnjar Phil ‘Philthy Animal’ Taylor preminuo je 11. 11. 2015. i manje od dva mjeseca kasnije, 28. 12. 2015. umro je Lemmy Kilmister.

Fanovima Motorheada preporučujemo vrlo zanimljiv intervju koji je ‘Fast’ dao Arnelu Šariću Sharanu krajem 2014. godine, u vrijeme kada su sva tri člana rane postave bili živi.

Fastway – Trick Or Treat (soundtrack album, 1986.):