Riccardo Staraj & Midnigh Blues Band

Riccardo Staraj & Midnight Blues Band: Kako stoje stvari

Muzika - regija Show Time

Svako blues izdanje u regionu pravi je biser, jer su jednako tako rijetki, a kada se još pomiješa sa funk i jazzy ritmovima, onda vam preporučujemo da ga svakako poslušate na pirloženom linku.

Riccardo Staraj je pjevač i poeta iz Rijeke na čelu Midnight blues banda, kojeg još čine basista Vedran Ružić, gitarista Marko Sedlak, bubnjar Edi Lazarić i trubač Josip Rubinić.

Staraj je u prethodnih deset godina izdao tri albuma. Prvi ”Pianno & Poetry” snimio je 2008. sa jazz pianistom iz New Yorka Joe Kaplowitzem (nastanjen u Zagrebu), zatim je s riječkim pjesnikom Josipom Eugenom Šetom 2010. uradio album ”Ljubav je”, a dvije godine poslije izdao je treći u sklopu projekta Midnight blues.

S Midnight blues bandom sada nam predstavlja album ”Kako stoje stvari”, na kojem se nalaze četiri nova broja, dok je ostalih šest snimljeno unazad nekoliko godina, no nikada nisu objavljene na niti jednom nosaču zvuka.

Riccardo Staraj

Dvije skladbe su na talijanskom jeziku s obzirom da je Staraju talijanski drugi jezik. Pjesma ”U stolici ljubavi” je blues standard otpjevan na hrvatskom jeziku i to je ujedno i jedina otpjevana tema, dok su ostale izraz karakteristične Starajeve ekspresivne lirike na podlozi blues, blues rock i jazz muzike, uz jednu novu stvar koja je netipična – ”Biti prvi” u hip hop maniru.

Svojevrsni dodatak albumu je spot ”Politička kuhinja”, koji je spoj s prošlim albumom ”Midnight man” na kojem se ova pjesma i nalazi, no tematski se itekako veže s novim albumom.

Live nastupi Staraja i Midnight blues banda obilježeni su, naravno, i izvedbama blues covera velikana kao što su John Lee Hooker, Rhe Doors, Rolling Stones, Blues Brothers, Buddy Guy i Muddy Waters.

Donosimo i popis pjesama s albuma kojeg možete slušati na Deezeru

Big bang
Biti prvi
Verso la strada del originalita
Blues mojih srednjih godina
Kako stoje stvari
U stolici ljubavi
Non sono propio io
New York
Političari
Ponoćni blues