Exit objavio prvi program za 2018 – line up Dance Arene

Muzika - regija Show Time

Nadaleko čuvena bina EXIT festivala prošlog ljeta je proslavila prvih 15 godina postojanja, svrstavajući se među najatraktivnije svjetske programe electro-dance žanra, što je bila ‘obaveza’ da i ove godine na toj sceni budu svjetske i regionalne zvijezde.

Krenimo od domaćih.

Splitski DJ Jock zna kakav je osjećaj kad Carl Cox prvi vrti tvoj demo na Ibizzi, a potom i kad ga objavi za svoju izdavačku kuću a tebe pozove da nastupaš s njim (naslovna fotografija). Ne čudi onda ni kad te proglase za najboljeg producenta u regionu, čime je osiguran poziv da zaigraš u dresu Arene.

Iste boje ove godine brane i domaćini sa novosadske scene, Dušan Nikolić, rezident Tunnela, kultnog kluba na samoj tvrđavi, i Runy, njegov saradnik u prvom ovogodišnjem miksu na Areni.

To je prvi dan Exita, 12. 7. i otvaraju ga trenutno najveći svjetski techno heroji: pionir i lider globalnog techno pokreta Richie Hawtin, planetarno najmoćniji techno par Adam Beyer i Ida Engberg, apsolutni simbol berlinske techno scene Ben Klock, techno zvijezda u najvećem usponu današnjice Amelie Lens te zvanično najzapaženiji techno talent Anastasia Kristensen.

Sve sudionike u programima Dance Arene možete vidjeti na linku, a spomenimo da još četiri dana traje akcija u kojoj se uz EXIT ulaznicu po promo cijeni od 115 KM na www.kupikartu.ba dobiju i ulaznice za ostala četiri festivala!