Sudar Percussion

Ispod čekića 2018 (2): Sudar Percussion i Vrećo, Black Eyed Peas…

Muzika - regija Muzika - svijet Muzika BiH Show Time

Domaći noviteti – Sudar Percission & Božo Vrećo, Isidor Bobinec i Fluentes, te noviteti sa svjetske scene – Black Eyed Peas i Rag ‘n’ Bone Man koji otkazuje nastupe u Beogradu i Skoplju.

Sudar Percussion, Stefan Milenkovich & Božo Vrećo – Revolution

Spektakularni crossover percussion ansambl Sudar Percussion udružio se sa slavnim beogradskim violinistom Stefanom Milenkovićem i pjevačem Božom Vrećom u obradi teme ”Revolution”, koju je prije 30 godina komponirao jedan od pionira elektronike Jean-Michel Jarre.

Pop, neo-klasik i world music je prepoznatljivi zvuk Sudar Percussiona, koji ima jedan album, ”Eat Suite” (2014.), a već je obrađivao Jarreov opus. Njihove izvedbe su instrumentalne, ali najnovija je vokalna, za koju je Vrećo napisao tekst.

Sudar Percussion su: Goran Gorše (vibraphone, marimba), Filip Merčep (marimba), Nicolas Sinković  (tubulas bells, xylophone), Luka Pešutić (conga, bongo), Stanislav Miškinja (drum kit), Robert Batelić  (piano) i Goran Klisurić (bass guitar).

Isidor Bobinec – Nitronaut

Novosadski dark synthwave autor Isidor Bobinec ima novi singl, nastao kao kolaboracija sa gitaristom iz Austrije, koji djeluje pod umjetničkim imenom Ultraboss, a pravo glasi Philipp Johann D’atri.

Fluentes – Napokon

Pop-rock indie sastav Fluentes iz Osijeka jedan je od izvođača nove generacije koji ovogodišnjem 65. Zagrebačkom festivalu daju novu, moderniju formu, a na toj festivalskoj smotri, 26. 1., nastupaju s pjesmom ”Napokon”, koju potpisuje njihov pjevač/gitarista Goran Bošković.

Black Eyed Peas – Street Livin’

Popularni američki hip-hop sastav Black Eyed Peas objavio je novi singl poslije šest i pol godina.

Nakon što se u ljeto prošle godine počelo šuškati da sastav napušta pjevačica Fergie, to je sad i potvrdila pjesma ”Street Livin”, snimljena bez nje i bez detalja je li uvod u novi album koji bi trebao naslijediti The Beginning iz 2010.

Za kraj vijest koja će oneraspoložiti regionalne fanove popularnog ‘nježnog diva’, pjevača Rag ‘n’ Bone Mana.

U okviru svoh Euro Human Toura, trebao je nastupiti 6. maja u Beogradu i 11. maja u Skoplju, ali su koncerti otkazani ”zbog tehničkih razloga” koji nisu razjašnjeni.

Sa istim obrazloženjem otkazani su i koncerti u Solunu, Bukureštu, Sofiji, Istanbulu i Tel Avivu, ali nije ljubljanski, zakazan za 5. 5. u Hali Tivoli.