ESTER

Prve muzičke novosti u 2018. – Magic Fingers, ESTER, Organizam…

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Vrijeme je da se vratimo na svakodnevni kolosijek, jer nas muzičari iz regiona počinju obavještavati o novitetima i planovima za ovu godinu. Za potvrdu zajedničkih velikih očekivanja, prve vijesti stižu od nadolazećih autora.
 

Magic Fingers je 22-godišnji producent, izvođač, reper, pjevač i DJ.  Pravim imenom Tarik Burko, rođen je u Zenici i živi u Visokom. Jedan je od članova Marshall Kartela, a brojem ”Prokleti” najavljuje istoimenim album koji će izbaciti ove godine.

Nakon singlova kojima su najavili album prvijenac, E:S:T:E:R su krajem prošle godine napokon i objavili to izdanje pod nazivom ”I”.

Opisujući ono što stvaraju kao ‘mind-fuck-music-shit and drum and bass’, ex-Dead Fish dvojac iz Koprivnice karakterizira upravo taj jedinstveni hip hop d&b stil, a album su u cjelosti jučer pustili na svom video kanalu i može se preslušati na ovom linku.

Beogradski eklektični Organizam neposredno pred Novu godinu izbacio je pjesmu ”Putnik”, osmi singl svog prvog albuma ”Intergalaktički cirkus”, obavještavajući u isto vrijeme da nastavlja intergalaktičko putovanje, što podrazumijeva još dosta novih pjesama i nastupa u 2018.

Koliko bi trebalo biti zanimljivo kazuje podsjetnik – Organizam je osvojio prvo mjesto na takmičenju perspektivnih bendova na Arsenal festu 2016.

Za kraj, prigodan vremeplov. Hijos del Pueblo odnosno Sinovi naroda angažirani je hc-punk/grindcore bend iz Pule, koji je aktivno djelovao od 2007. do 2011. u postavi: vokal – Eugen, gitara – Anel, bas gitara – Micho i na bubnjevima – Luzhe.

Uz 10-godišnjicu objave prvih snimki (”Konstantni rat”), uradili su reizdanje albuma i postavili ga na svoju bandcamp stranicu.