Vjeran Birimiša

Kampanja za pomoć jednorukom bubnjaru Vjeranu Birimiši

GPS za dušu Muzika - regija Pričam ti priču

Vjeran Birimiša je dugo godina poznat na splitskoj rock sceni, a trenutno svira s metal bendom Distorzija uma – iako već deset godina ima oduzetu jednu ruku. Za pomoć u nabavi posebnog bubnjarskog seta pokrenuta je fundraising kampanja, u koju se počinje uključivati muzička zajednica iz regiona.

Vjeran je pasionirani bajker i prije deset godina, na Jadranskoj magistrali, u njega i njegov motor udario je alkoholizirani vozač auta, ne poštujući čak ni pravo prvenstva kada se uključivao sa sporedne ceste. U nesreći Vjeranu je teško stradala lijeva ruka, koja je od tada potpuno uzeta

Nažalost, još uvijek bezuspješno vodi pravnu bitku da dobije obeštećenje i punu invalidsku naknadu, jer je onesposobljen za stalno zaposlenje.

No, Vjeran ne dopušta da bude onesposobljen za sviranje bubnja. Muči se da svira, ali ne odustaje.

Motiviran je, među ostalim, životnom pričom Ricka Allena, bubnjara Deff Leparda, koji je u nesreći na Staru godinu 1985. ostao bez ruke, a ipak se već sljedeće godine vratio u bend i nastavio normalno svirati, zahvaljujući volji – i posebnoj bubnjarskoj opremi.

Za nju Vjeran nema novaca.

Ne za Allenov vrhunski specijalni bubnjarski set, nego ni za osnovne elemente, triger pedale i modul, koji bi mu omogućio da svira normalno i sa jednom rukom. Za sve to potrebno je, u njegovoj situaciji ogromnih, ali u osnovi skromnih 2300 dolara.

Stoga je Vjeran, na nagovor prijatelja, pokrenuo fundraising kampanju. Već je skupio nešto više od 600 dolara i nada se da, računajući na solidarnost i pomoć muzičara, može prikupiti cijeli iznos i ponovo, u punom kapacitetu, biti ono što mu je životno vrijedno – biti bubnjar.

Uz link kampanje, donosimo i video obraćanje Vjerana Birimiše.