Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Čitaoci portala Glas.ba prvi put biraju hit godine

Hit godine

Među 42 hita sedmice, koliko smo imali tokom ove godine, sada vi, dragi čitaoci, glasanjem birate Glas.ba hit 2017.

No, prije nego krenete u tu zabavnu avanturu, bitno je naglasiti okvire našeg izbora. Iako je konkurencija u izvjesnoj mjeri regionalna, fokus u našoj rubrici ”Hit sedmice” bio je na bosanskohercegovačkim autorima i izvođačima.

Nekoliko je razloga za takvo opredjeljenje, a jedan se izdvaja: za razliku od okolnih muzičkih scena ili, ako hoćete, muzičkih tržišta, na kojima su brojne nacionalne top liste jedan od barometara zbivanja, u BiH je (pre)malo takvih.

Drugi vrlo važan kriterij uz koji smo formirali ”Hit sedmice” glasi – isticanje mladih, nadolazećih izvođača i autora, kao i onih izvan metropole, koji u mainstream medijima imaju ili skromno ili nikakvo mjesto.

Zbog svega toga, naše kandidate za ”Glas.ba hit 2017” ne čine samo pjesme koje su hitovi u klasičnom značenju, a onda još više, baš zbog takvih kriterija, vjerujemo da će vaš glas, glas isključivo publike, biti jedan od poticaja za muzičku scenu u BiH.

Njeni ‘predstavnici’ u ovoj priči su Almas Smajlović, Balkaneros, Billy Andol, Crystal, Davor Matošević, Dubioza kolektiv, Helem Nejse, Komuna, Nodivo, Regija, Regina, Sassja, Sunday Stories, Vanja Mišić i Zlatan Karić.

Iz regiona tu su Balašević, Bebek & Oliver, Buđenje, Davorin i Bogovići, Goran Bare, Edo Maajka, En Face, Fluentes, Mia Dimšić, Lorenzo, Metessi i Zvijezde, Mile Kekin, Sanja Ilić i Balkanika, The Frajle…

A sada (klikom na “Sljedeće”) krenite u potragu za vašim favoritima, koji će dobiti vaše glasove.

Komentari

Ostavi komentar