Hit godine

Čitaoci portala Glas.ba prvi put biraju hit godine

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Među 42 hita sedmice, koliko smo imali tokom ove godine, sada vi, dragi čitaoci, glasanjem birate Glas.ba hit 2017.

No, prije nego krenete u tu zabavnu avanturu, bitno je naglasiti okvire našeg izbora. Iako je konkurencija u izvjesnoj mjeri regionalna, fokus u našoj rubrici ”Hit sedmice” bio je na bosanskohercegovačkim autorima i izvođačima.

Nekoliko je razloga za takvo opredjeljenje, a jedan se izdvaja: za razliku od okolnih muzičkih scena ili, ako hoćete, muzičkih tržišta, na kojima su brojne nacionalne top liste jedan od barometara zbivanja, u BiH je (pre)malo takvih.

Drugi vrlo važan kriterij uz koji smo formirali ”Hit sedmice” glasi – isticanje mladih, nadolazećih izvođača i autora, kao i onih izvan metropole, koji u mainstream medijima imaju ili skromno ili nikakvo mjesto.

Zbog svega toga, naše kandidate za ”Glas.ba hit 2017” ne čine samo pjesme koje su hitovi u klasičnom značenju, a onda još više, baš zbog takvih kriterija, vjerujemo da će vaš glas, glas isključivo publike, biti jedan od poticaja za muzičku scenu u BiH.

Njeni ‘predstavnici’ u ovoj priči su Almas Smajlović, Balkaneros, Billy Andol, Crystal, Davor Matošević, Dubioza kolektiv, Helem Nejse, Komuna, Nodivo, Regija, Regina, Sassja, Sunday Stories, Vanja Mišić i Zlatan Karić.

Iz regiona tu su Balašević, Bebek & Oliver, Buđenje, Davorin i Bogovići, Goran Bare, Edo Maajka, En Face, Fluentes, Mia Dimšić, Lorenzo, Metessi i Zvijezde, Mile Kekin, Sanja Ilić i Balkanika, The Frajle…

A sada (klikom na “Sljedeće”) krenite u potragu za vašim favoritima, koji će dobiti vaše glasove.

2 razmišljanja na “Čitaoci portala Glas.ba prvi put biraju hit godine

  1. “Izvedi neki trik za nas Preostale” nas dragi Glas.ba

Komentari su zatvoreni.