Optimal Problem

Pišu nam: preporuka za pažnju – beogradski Optimal Problem

Muzika - regija Show Time

Pozdrav redakciji i preporučujem za pažnju beogradski bend Optimal Problem koji je izdao debi album u oktobru 2017. za Dallas Records. Imam CD i preporučujem svima koji vole dobar rock and roll. Ovo im je prvi video spot sa albuma.

Pismo jedne čitateljke pokazuje najjednostavniji i najbrži put da saznamo za zanimljive pojave na regionalnoj rock sceni, koja nije u krizi (šta god neki rekli), nego su samo ponekad njihovi tragovi izgubljeni u prebukiranom virtuelnom prostoru.

Dakle, Optimal Problem, odnosno trojka Peđa Pavlović Badža (gitara, vokal), Miloš Marković Felix (bass) i Dejan Ružičić Ružek (bubanj, prateći vokal), sviraju pub rock s prizivom na britansku perjanicu tog stila, grupu Dr. Feelgood, u kojem ima još svega pomalo od žanrova koji su najbolje trenutke  ostvarivali u pubovima, odnosno manjim klupskim prostorima – clashovskog punka, chuckberryjevskog rhythm’n’blues rolla, stranglersovskog new wavea…

Njihov album prvijenac “Ispred svih” sadrži deset pjesama, ujednačene energije. Osim obrade ”Poletarac” iz opusa novosadske Laboratorije zvuka, za sve ostale muziku i tekstove uradio je Peđa Pavlović Bađa.

Živi snimci, pak, pokazuju glavni adut benda, a to su klupske svirke, što je najprirodnije okruženje rock and rolla. Stoga – i mi preporučujemo Optimal Problem.

1 razmišljanje na “Pišu nam: preporuka za pažnju – beogradski Optimal Problem

Komentari su zatvoreni.