Čola

Ritam vikenda: Ono malo sreće iz Kuće pune naroda

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Zdravko Čolić je danas objavio 15. studijski album ”Ono malo sreće”, čiji dojam, poslije prvih folkom obojenih pop pjesama, malo popravlja novi singl sa Gibonnijevim stihovima i Čolićevom melodijom, makar na trenutak podsjećajući na Čoline ‘pjesmo moja’ zlatne godine.

Na albumu su pjesme Momčila Bajagića (”Mala”), Zlatana Fazlića (”Šljive su rodile”), Gibonnija (”Kuća puna naroda”), Antonije Šola, Sandre Sagena, Aleksandra Sretenovića, Damira Arslanagića, Maye Sar, Miroslava Rusa, te Zdravka Čolića, a sve ih je produkcijski uobličio Nikša Bratoš.

Vrhunska je to ekipa, svaki od njih je majstor hitmejkerskog zanata, a njihova stilska raznolikost daje naslutiti i da je album sa 11 pjesama složen da ugodi ‘i Bogu i narodu’. Obično to ne uspijeva, kao što nije i sa prva tri, različita najavna singla.

U komercijalnom smislu, nema sumnje, ”Ono malo sreće” će biti sretan trenutak za autore, izdavače i mas-publiku, a prije nego čujemo ostale brojeve, samo ćemo ponoviti: sanjamo da će jedan od najboljih pop pjevača ovih prostora ikada, Pjevač čiji glas je s godinama postao kao odležano vrhunsko vino, u skorije vrijeme uraditi i ‘konceptualni’ album bez mrvice podilaženja bilo kome.