Ivana Peters, Vanja Mišić, Remi Elemental

Dame biraju: 5 regionalnih pop heriona i njihovi novi spotovi

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Obećavajuće Vanja Mišić i Stela, ovogodišnja hrvatska kantautorska senzacija Mia Dimšić, Ivana Peters ex-Negative na početku solo karijere i Remi sa Elementalom za zaključni bilans godine zanimljive su novosti o velikom ženskom doprinosu pop sceni.

Vanja Mišić: Poslije ljubavi

Banjalučka kantautorica Vanja Mišić premijeru je imla krajem 2016. godine s autorskim singlom ”Prstima”, druga njena pjesma ”Leptiri i kornjače” ljetos je bila hit sedmice Glas.ba, a mnogi su mladu pjevačicu zapazili i kao gošću u pjesmi ”Ja ja ja” na globalno hvaljenom prvijencu sarajevskog sastava Helem Nejse.

S najnovijimm singlom “Poslije ljubavi, Vanja je samo potvrdila da, iako je na samom početku, pred sobom ima obećavajuću karijeru.

Ivana Peters: Reci

Ivanu Peters, pjevačicu beogradskog benda Negative, ne treba posebno predstavljati. Ipak, podsjetimo da je karijeru počela početkom 1990-ih kao članica rap kolektiva Who is the Best, potom pjevala u dance pop grupi Tap 11 i na izmaku ’90-ih pridružila se novom bendu Negative.

Ivanina autorska pjesma ”Reci” prvi je njezin solo singl i najavljuje, vjerovatno, još jedno razdoblje u karijeri pjevačice sjajnog glasa.

Mia Dimšić: Cimet i čaj

Trenutno najpopularnija hrvatska kantautorica, Mia Dimšić, na nedavnom samostalnom koncertu u dvorani Lisinski imala je ekipu sa zadatkom da snimi kadrove za novi spot.

Riječ je o njenoj novoj autorskoj pjesmi “Cimet i čaj”, koja se nalazi na Mijinom prvom božićnom albumu “Božićno jutro”, objavljenom početkom mjeseca za Croatia Records. Uz seriju nastupa do kraja mjeseca, Mia za 2017. može reći da joj je bila presudna i vrlo inspirativna za nastavak.

Stela: Tragovi dodira

Pop scena postaje bogatija za još jednu mladu i talentiranu pjevačicu koja se potpisuje jednostavno kao Stela.

Muzički je školovana, preokupacije su joj akrobatski rock’n’roll, moderni plesovi, kao i sviranje četiri instrumenta klavira, gitare, flaute i saksofona, a kao pjevačica je debitirla ovog ljeta s pjsmom ”Kasno je” autora Fedora Boića.

S istim autorom Stela je snimila novi singl ‘Tragovi dodira (Tam tara rira)’.

Elemental: Sanjam

Album “Tijelo” grupa Elemental je objavila prošle godine, te za njega dobila odlične recenzije i nekoliko institucionalnih priznanja, među kojima je nagrada Porin za “Najbolji album alternativne i klupske glazbe”, dok je prvi singl s albuma “Goli i bosi” dobio titulu “Pjesme godine”.

U 2018. Elemental će slaviti svojih 20 godina na sceni i s tim u vezi najavljuje ulazak u studio, a prije novih pjesama zaokružuju svoje uspješno poglavlje novim videom ”Sanjam”.