Nemesis & The Shejvers

Ženski metal vs. muški punk: Nemesis & The Shejvers

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Beogradska all-girl melodic death metal grupa Nemesis i punk sastav The Shejvers iz Prijedora još su na početku karijere, tek s par video singlova u opusu, a ovih dana predstavljaju nove klipove.

Pet beogradskih metal-djevojaka – Sanja Drča (vokal), Aleksandra Petrović (solo gitara), Tijana Milivojević (ritam gitara), Anja Tvrtković (bas) i Selena Simić (bubnjevi – ove su godine nastupile u finalu banjalučkog Demofesta i pažnju privukle na samo kao najžešće cure festivala već i izvedbom.

Nemesis upravo objavljuje novi spot ”Uprising”, što je njihov tek drugi rad, čiju produkciju je uradio Hausmeisters Tonfabrik, odnosno Stevan Radoičić, dok su bideo kreirali On-Set Studio, Stefan Tasić i Magdalena Stanković.

Nemesis će 16. 12. nastupiti u finalnoj večeri BARF festivala koja će biti održana u sali Amerikana Doma omladine Beograd.

Punk bend The Shejvers čine muzičari iz Prijedora i Novog Grada – Vicko Vicković (bubanj), Boris Jandrić (vokal), Predrag Štikovac (bas), Mario Rujević (gitara) i Marko Medić (gitara).

Formiran je početkom ove godine i do sada su objavili singlove ”Udaraš” i ”Mijenjam te”, a nedavno su predstavili treći spot za numeru ”Poraz razuma”. I taku će nastaviti dalje – cijeli album kompletirati kroz singlove.

Tema naslovljena kao ”Poraz razuma” jedna je od sličnih koje se sve intenzivnije pojavljuju u rock miljeu cijelog regiona: “Iznijeli smo sve što nam je na duši. Pogođeni svakodnevnicom koja je ovdje poprilično teška i ništavilom koje nas okružuje, imamo osjećaj da je ova stvar sama sebe napisala, opisujući pesimizam naše generacije i odlazak mlafih u bjeli svijet”, kažu Shejversi.