Gobac i Tigran Kalebota

Šok u rock zajednici – umro Tigran Kalebota iz Psihomodo popa

In memoriam Muzika - regija Show Time

Tigran Kalebota, bubnjar i jedan od osnivača zagrebačke rock grupe Psihomodo pop, iznenada je preminuo ovoga popodneva – potvrdila je menadžerica benda. Kao uzrok smrti nagađa se srčani ili moždani udar.

Kalebota je u Psihomodo popu svirao od samih početaka – prvo u u jednoj od preteča benda, Neronu, a potom od kraja 1982. godine, kada su se muzičari iz još dva sastava, Rokfeler i Klinska pomora ujedinili u novi bend i nazvali Psihomodo pop po albumu ”Psychomodo” engleske grupe Cockney Rebel.

Kalebota je jedno vrijeme, između 1985. i 1996. radio kao ton-majstor, a u matičnom bendu je bio zadužen i za produkciju te režiranje spotova, dok je od autorskog rada u opusu Psihomoda ostala njegova kompozicija ”Ponekad”, kao i aranžmani ”I Wanna Be Your Boyfriend”, ”Volim crtane filmove” i ”Hej djevojko”.

Menadžerica benda Lidija Balija prenijela je medijima vijest o iznenadnoj smrti Tigrana Kalebote, koji je nedavno (1. 12.) proslavio 53. rođendan i zamolila je novinare da ne traže izjave od članova grupe koji su u šoku.

”Ovo nas je sve iznenadilo i treba nam malo mira sada”, kazala je Balija.