Quentin Tarantino

Quentin Tarantino snima film o Charlesu Mansonu

Film & Foto & TV Show Time

Sasvim slučajno je malo prije smrti zloglasnog serijskog ubice Charlesa Mansona, koji je u dobi od 83 godine umro 19. 11. 2017. u zatvoru, pojavila se najava da Quentin Tarantino snima film o njemu.

Iako je još mnogo toga nepoznato, uključujući i naslov filma, produkcijska kompanija Sony je objavila datum njegove premijere – 9. 8. 2019.

Datum nije slučajno odabran. Upravo 9. 8. 1969. Manson i sljedbenici njegovog kulta počinili su seriju besmislenih zločina, ubivši tada poznatu glumicu Sharon Tate, suprugu Romana Polanskom, a u pokolju skupine luđaka tog ljeta ubijeno je najmanje još osam osoba.

Radnja najavljenog Tarantinovog filma smještena je, dakle, u ljeto 1969. u Los Angelesu. Glavni lik je glumac iz jedne hit-serije, koji nastoji ostati u filmskom biznisu, a s istim problemima bori se i njegov kolega kaskader-dubler. U pozadini glavnog zapleta dešavaju se događaji vezani za užasno zločin Mansonove sekte.

Zbog toga Tarantino u jednoj nedavnoj izjavi tvrdi da njenog film nije o Mansonu, već je priča o toj godini, koja je u pop kulturi, na krilima Summer of Love iz 1967., obilježena i kultnim rock festivalom Woodstock.

Iako nema zvanične potrvde, govori se da će Margot Robbie (Suicide Squad) glumiti Sharon Tate, dok se kao konkurenti za ostale uloge spominju i Tom Cruise, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt i Samuel L. Jackson.