Seksualnost u muzici poboljšava međuljudske odnose?

Jedi moli voli Metropol Samo urbano

Zagrebačka tribina o muzici koja je začinjena seksualnošću, te njenoj refleksiji na odnos žena-muškarac lokalni je događaj s ograničenim dometom, ali je vrijedan šire pažnje, kao ideja za slične inicijative i u drugim gradovima.

Koliko je i zašto seksualiziranost žena u muzici masovna i posebno naglašena, kakva je seksualnost u muzici bila nekada i kakva je danas, gdje se u tome nalazi domaća scena, jesu li u glazbi važniji tekst i melodija ili izgled izvođača, je li osnovni razlog zašto su se neki svjetski izvođači probili na tržište njihova prirodna senzualnost… to su samo neke od tema o kojima će se govoriti na večerašnjoj tribini u zagrebačkom klubu Sax.

Remi, Elemental

Njeni organizatori, Seksoteka i portal Music Box kao goste su pozvali Remi, pjevačicu Elementala, i repera FilTilena (Slaven Berić), koji će govoriti i o nekim svojim neposrednim iskustvima kad je u pitanju interpolacija seksa u muziku.

Tribina u Zagrebu je vrlo inspirativna i bilo bi vrlo dobro kada bi potaknula slične tematske večeri posvuda po regionu, zbog jedne konstatacije – premalo je istraživanja brojnih fenomena u popularnoj kulturi, a ona bi, i u ovakvom formatu, sigurno koristila i publici i autorima.