Natali-Dizdar_Yaya

Ispod čekića: Natali Dizdar, Jinx, Cota G4, AKA Crescendo

Muzika - regija Show Time

Mlada vokalna diva Natali Dizdar objavila je istovremeno dva spota, Jinx predstavlja ”Easy” u svom najboljem maniru, daruvarski hard rock bend Cota G4 izdao treći album, a paket novosti začinila je a capella ekipa s obradom pjesme iz serije History Channela ”Vikinzi”.

Natali Dizdar je (kako samo vrijeme leti!) skupila već 13 godina u svojoj pjevačkoj karijeri i osim jazzy-pop-soul glasom fascinira njena nenasrtljivost i pažljivo slaganje svakog albuma, uz jednako pažljivo tempiranje.

Treći studijski album ”Iluzije” u izdanju njene matične kuće Agapa pojavio se krajem šestog mjeseca ove godine i ocijenjen je najboljim pop albumom ljeta u Hrvatskoj.

Na albumu se nalazi jedanaest pjesama, koje su napisali Dino Šaran (“Grijeh” i “Mjesto za jedno”) i Vladimir Mirčeta iz zagrebačke acid jazz/funk grupe Mayales, a Natali je koautorica sedam pjesma, što je najava novog ciklusa u njenoj kantautorskoj karijeri. Novost je jedna obrada “Out of Time” iz opusa engleske rock grupe Blur.

U susret koncertu Natali Dizdar u zagrebačkom klubu Boogaloo, 2. 12. 2017., danas su puštena istovremena dva video spota, a zapravo riječ je o istoj pjesmi, originalu ”Nećeš me, zar ne” kojim se album otvara i njenom engleskom prepjevu ”Pills” za zaključenje albuma.

Ostale novosti čitaj na sljedećoj strani…

1 razmišljanje na “Ispod čekića: Natali Dizdar, Jinx, Cota G4, AKA Crescendo

  1. Jedan od najjačih domaćih rock albuma,koš od vremena dugmeta i jagoda. Svakako preporučljiv svima,a bend bi sa njim trebao doseći mjesto koje mu pripada,a na kojem su godinama bendovi koje naziv rock neooravdano krasi.

Komentari su zatvoreni.