Cicak, Antikvarnica snova, kolaz

Šta je Čičkova ‘Antikvarnica snova’?

Čitam Muzika BiH Show Time

To su samo neke od priča o ljudima s kojima sam tokom proteklih decenija uspješno sarađivao od njihovi ranih radova, demo snimaka, prvih izlazaka na scenu, a veoma često baš kao gosti mojih programa i debitantskih nastupa koje im organizovah u ovome gradu pa i BiH prezentujući i promovišući njihovu umješnost u tome što žele da rade, a da se to i čuje kako koncertno, tako i putem novinskih tekstova, radio i TV emisija.

Od mladalačkih sanjarenja uz svoje idole, nadanja, želja, prvih autorskih radova, izlazaka na scenu, aplauza, snimljenih pjesama objavljenih na vinil singlovima i albumima pa do hitova i tiražnih rekorda prodaje ploča te velikih spektakularnih koncertnih dvoranskih i stadionskih nastupa.

To su upravo zapisi koje bilježe te događaje i to ne samo izvođača i autora sa sarajevske i BiH scene nego sa podneblja bivše nam zajedničke domovine SFRJ, a kojima radih baš baš prve promotivne sarajevske koncertne nastupe. Vrijeme je pokazalo da bez obzira na sve protekle decenije oni ostaše zabilježeni u našim srcima i sjećanjima kao prve ljubavi bez obzira na sva događanja, zbivanja i putešestvije, kroz koje prolazismo s manje i više sreće i uspjeha. Istina, neki posustaše, odustaše, krenuše drugim putevima, a neki ostaše dosljednji do posljednjeg daha“.

Ovim riječima Želimir Altarac Čičak, autor knjige ”Antikvarnica snova”, poziva na prvo predstavljanje svoje autobiografije/monografije, 25. novembra, u 13,30 u u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.